Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A világ egyik legkedveltebb étele a pizza, kicsitől nagyig mindenki imádja. A családban nem lehet olyan rosszkor feltenni a kérdést, hogy “ki kér pizzát”, hogy nemleges választ kapj. Egy jó pizzára mindig van idő, és elegendő hely a pocakban. Csak az nem eszik pizzát, aki bizonyos meggyőződés miatt azt gondolja, hogy egészségtelen.

Mihaela Bilic táplálkozásszakértő szerint a pizza valójában egy “ártalmatlan” étel, csupán be kell tartani néhány fontos szabályt a fogyasztásával kapcsolatban. Ha nehéz fizikai munkát végzünk, ha rendszeresen sportolunk, vagy, ha nagyon gyors az anyagcserénk, akkor már egy kicsit bátrabban ehetünk pizzát.

“Nemrég volt a kenyér világnapja, azon gondolkodtam, hogy a pizza valójában olyan, mint egy szendvics, csak sokkal bőségesebb. Sok kenyér kijönne a pizzából, hiszen alapjában véve nem sok különbség van köztük. Valójában ez a szegények eledele, hiszen minden nép, akinek van egy kevés lisztje már elő tudja állítani az alapot. Aztán a feltét már csak tőlünk függ, teljesen egyszerűen egy kis paradicsomszósszal, vagy sajttal is nagyon ízletes. Mennyire egyszerű étel a pizza, és mégis meghalnak érte az ízlelőbimbóink. Gyorsan jól lehet lakni vele, tápláló és bárki számára hozzáférhető” – mondta a szakértő.

Mindenki a saját belátása és egészsége szerint kell eldöntse, hogy mennyi pizzát fogyaszt, hiszen köztudott, hogy a túlzásba vitt szénhidrát-bevitel elhízást okozhat.

Soha ne együnk sok pizzát, ha mozgásszegény életmódot folytatunk, viszont, ha napi rendszerességgel edzünk, akkor nem kell lelkiismeret-furdalásunk legyen a pizza miatt. Tartsuk szem előtt, hogy soha ne legyen több a bevitt kalória, mint amennyit elégetünk a nap folyamán.

Ehetünk pizzát kenyér helyett is, egy étkezésre két-három szelet, de akár egy fél pizza is nyugodtan lecsúszhat, feltéve, ha a testmozgás is szerepel az “étrendben”.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!