KezdőlapÉletmódTerhesség idején kerüljük a kozmetikai termékek használatát

Terhesség idején kerüljük a kozmetikai termékek használatát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy várandós kismamának tudja, hogy a magzatot meg kell védnie az élelmiszerekben található kémiai anyagoktól, de most már az is kiderült, hogy a kozmetikai termékek sem tesznek jót a magzatnak.

A terhes nőknek azt ajánlják a szakemberek, hagyjanak fel várandóságuk idején az ilyen termékek használatával, ha egészséges gyermeket szeretnének.

Orvosi kísérletek bebizonyították, hogy az kismama teste által beszívott kémiai termékek meggátolhatják a magzat fejlődését. A szappanokban, dezodorokban, hajzselében és a napkrémekben lévő kémiai vegyületek könnyen átjuthatnak a placentán és ezzel súlyos károsodást szenvedhet a csecsemő.

Az Imperial College London tanulmány során kiderült, hogy azok a nők aki gyakran jártak fodrászhoz terhesség idején kétszer olyan veszélyeztetettek voltak arra, hogy hypospadias csecsemőt szüljenek, mely abban nyilvánul meg, hogy a húgycsőnyílás nem a pénisz végén, hanem annak alsó oldalán található.

A szakértők szerint a legveszélyesebb vegyület a paraben, amely szinte minden kozmetikai termékben megtalálható, hiszen garantálja a termékek szavatosságát. Használják őket a hajfixáló spray-ekben, a rúzsokban, parfümökben, amelyeket több millió ember naponta használ.

Ezek a kémiai szerek megtámadják a májat, vesét, tüdőt és a reproduktív szerveket és bőrön keresztül valamint belégzés során jutnak a szervezetbe.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet