Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Úgy tartják, hogy a családi kötelék mindennél erősebb, azonban van, amikor úgy adódik, hogy egy hozzád közelálló családtaggal meg kell szakítanod a kapcsolatot. Néhányan ugyanis mindent megengednek maguknak, és túl messze mennek!

Ha úgy érzed, hogy valaki akár lelkileg, akár fizikailag bántalmazó bánásmóddal fordul hozzád, ne félj “nem”-et mondani neki!

1. Pletykál rólad

A családtagokkal a legféltettebb titkokat is megoszthatod, azonban, ha azt veszed észre, hogy valaki visszaél a bizalmaddal, vagy másnak elpletykálja, amit mondtál, akkor egyáltalán nem vagy köteles a közeljövőben tartani vele a kapcsolatot. Senkinek nincs joga, hogy a titkaidat elmondja másnak.

2. Ítélkezik feletted

Az egészséges kritika jó dolog, segít abban, hogy egy másik oldalról szemléld a problémát, és megértsd az elkövetett hibáid. Sokszor a legőszintébb családtagok segítenek abban, hogy meg tudj változni. Ha azonban túlságosan gyakran kritizál valaki, akkor rontja az önértékelésed.

3. Csak akkor fordul hozzád, ha valamire szüksége van

A mérgező családtag csak akkor keresi a kapcsolatot, ha valamire szüksége van, hisz hasznot szeretne húzni belőled. Miután teljesítetted a kívánságát, gyorsan eltűnik az életedből, ő viszont egyáltalán nem segítőkész veled fordított esetben.

4. Manipulál

Állandóan megkérdőjelezi, hogy tulajdonképpen mihez is értesz, irányítja az életed, bemászik a gondolataidba, és a bőröd alá is. Úgy viselkedik, mintha semmit sem tudnál megoldani az ő segítsége nélkül.

5. Megpróbálja irányítani az életed

Ez az eset nagyon közel áll a manipulációhoz, viszont itt az ő ereje és hatalma áll a középpontban. Megszokta, hogy mindenki istenként néz fel rá, és ha véletlenül ellent mondasz neki, teljesen kikészül.

6. Fáradt leszel tőle

Vannak olyan személyek, akik teljesen leszívják mások energiáját. Ha van olyan családtagod, akivel, ha szóba állsz és utána fáradtnak és energiahiányosnak érzed magad, akkor jobb, ha rövid időn belül megszakítod vele a kapcsolatot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!