Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azok a személyek, akik kevésbé tetszőleges ajándékot kaptak, nem tudják titkolni érzéseiket! Egy brit tanulmány 700 férfin és 700 nőn végzett tanulmányában minderre fény derül.

A tanulmány szerint, az a személy, akinek nem tetszik az ajándék, nem mosolyog minden arcizmával – férfiaknál és nőknél egyaránt. Továbbá, megfigyelhető, hogy amennyiben az ajándék nem nyerte el tetszését, és eljátszotta a színjátékot, többet rá se pillant az ajándékra.

Amikor viszont egy tetszőleges, sőt, hőn áhított dolgot kapunk, akkor a tekintetünket le sem tudjuk venni róla. Ezen túlmenőleg az ajándékozó sokkal kevesebb figyelmet szentel arra, akitől kapta az ajándékot.

Az esetek 75%-ában megfigyelték, hogy a személy, aki “rossz” ajándékot kapott, kevésbé izgatott, mint szerencsés társai. Ezek pontosan és rutinosan végzik tovább dolgukat szemben azokkal, akiknek a meglepetés izgalmat és figyelmetlenséget okozott.

A tanulmány arra is kitért, hogy az eredmények szerint a nők sokkal sikeresebben rejtik véka alá érzéseiket, mint a férfiak.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!