KezdőlapÉletmódEgészségAz egészségi állapot leolvasható az arcról: 5 jel, ami lehetséges betegségekre utalhat

Az egészségi állapot leolvasható az arcról: 5 jel, ami lehetséges betegségekre utalhat

-

Eric Standopnak egy táplálkozási szakember és az arcolvasás szakértője javasolta egy kurzuson, hogy csökkentse a napi kávé mennyiségét, különben a bélproblémái súlyosbodhatnak. Ez felkeltette az érdeklődését, és miután találkozott egy kínai arcolvasás szakértővel, még inkább megdöbbent: a szakértőnek ugyanis sikerült leolvasnia az arcáról 15 betegséget, amit már diagnosztizáltak nála az orvosok.

Coco Chanel azt mondta: „Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harminc évesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötven évesen olyan, amilyet megérdemelsz.”

Eric Standop, a világ egyik vezető arcolvasási és diagnosztikai szakértője, egyetért a divattervező véleményével, sőt, még Read the Face című könyve mottójaként is felhasználja az idézetet.

Eric Standop, aki több mint 20 országban tartott már előadásokat az arcolvasásról, a könyv első felében elmondja saját életének történetét és azt, hogy miként fedezte fel az arcolvasás művészetét, és hogy kezdte el visszanyerni az egészségét.

Elemző, pragmatikus, nagyon határozott emberként, Eric azt is bevallja, hogy a beceneve sokáig Jack Russell volt, amit a rendkívül aktív és energikus Jack Russell terrier után kapott. Folyamatosan meg akarta haladni önmagát, nem is gondolva a korlátaira, és így idővel 15 különböző betegségben szenvedett, ezeknek egyike a kiégési szindróma volt, és a szervezete szépen lassan kezdte megadni magát.

„A nők, akikkel megismerkedtem, éveken át azt mondogatták nekem, hogy gyönyörű zöld szemeim vannak. Én is rendkívül büszke voltam erre, és úgy gondoltam, ez a legszebb vonásom.” – mesélte Eric Standop a New York Postnak adott interjúban. Egy arcolvasó tanfolyam során azonban a szakember felfigyelt Standop mélyzöld szemeire, és kiemelte, hogy ezt egyáltalán nem bóknak szánta, ez azt jelenti, hogy túl sok sav van a szervezetében. A diagnózist az orvosok is megerősítették, és Standop szigorú diétába kezdett, kerülte a kávét, az alkoholt, a cukrot és a sült ételeket, és a szeme visszakapta eredeti, természetes kék színét.

Az egészségi állapot leolvasható az arcról, és, ahogy azt Read the Face című könyvében Standop is elmondja, évezredekkel ezelőtt, jóval a mikroszkóp és a röntgenberendezések felfedezése előtt, az arcolvasás volt az orvosi diagnózis legfőbb módszere. Számos hagyomány alakult ki az évezredek során, az európai arcdiagnosztikától az indiai ájurvédaig, és a kínai Mien Shiang rendszerig. Jelenleg az integratív orvoslás, amely ötvözi az allopátiás (hagyományos) módszereket az alternatív módszerekkel, többek között az arcolvasást is alkalmazza.

A szerző azonban azt is hangsúlyozza, hogy az arcolvasás során tett bármilyen megfigyelést orvosnak is meg kell erősítenie. Az arcon található jelek akkor utalnak valamire, ha hosszú távon megmaradnak, és nem akkor, ha mondjuk egy álmatlan éjszaka, vagy allergia tünetei. Az alábbiakban bemutatunk 5 jelet, amelyekről Eric Standop mint bizonyos betegségek tüneteiről beszél a könyvében.

1. A vizenyős szemek az idegek gyengülését jelzik, és leggyakrabban azoknál fordulnak elő, akik szomorúak, aggódnak, szoronganak, vagy érzelmileg kiegyensúlyozatlanok egy trauma következtében. Gyakori hangulatváltozások vagy más érzelmi rendellenességek jelei is lehetnek.

2. A homályos szemek, amelyek a vizenyős szemek hatására alakulnak ki, alacsony vitalitást jeleznek, és ezáltal megnövekedett hajlamot a gyulladásos és fertőző betegségekre.

3. A vékony, szinte áttetsző bőr a szem körül utalhat arra is, hogy nem alszunk eleget, de jelezhet hormonális változásokat, allergiát vagy ekcémát is.

4. A mélyen ülő szemek akkor jelennek meg, amikor a mögöttük lévő zsírkészletek zsugorodni kezdenek, amelynek oka valószínűleg valamilyen súlyos betegség, de ezt csak orvosi vizsgálattal lehet megállapítani. Az arcolvasók az ilyen szemeket nagyon alacsony energiaszinttel társítják, és figyelmeztetik az adott személyt, hogy ne terhelje túl magát. A mélyen ülő, beesett szemek gyakran utalhatnak akár életveszélyes problémákra is.

5. A duzzadt ajkak (akár csak egyik, akár mindkettő) gyakran allergiás reakciót jeleznek valamilyen ételre, italra, vagy kozmetikumra, különösen, ha a duzzanat olyan egyéb tünetekkel jár, mint a vizenyős szem, a nyálkahártya gyulladása és bőrirritáció. A tartós, egyértelmű ok nélküli gyulladás orvosi konzultációt igényel, mivel akár neurológiai rendellenességre is utalhat. Ugyanakkor, ha az alsó ajak duzzadt, és vörös vagy fehér kéreg fedi, az akár egy bizonyos típusú bőrrák első szakasza is lehet.

De nemcsak az egészségi állapotunk olvasható le az arcunkról, hanem bizonyos személyiségjegyek is, és az is, hogy a napi döntéseink révén ártunk, vagy használunk magunknak. A szerelem, a kommunikáció, az üzleti siker vagy kudarc is nyomot hagy az arcon. Nem véletlenül használja fel mottóként Eric Standop William Shakespeare Hamletjének sorait is: „Isten adott nektek egy arcot, erre ti csináltok magatoknak egy másikat.”

A szerző részletes útmutatót kínál a könyv olvasóinak, sok illusztrációval, amelyek segítségével mindenki gyarapíthatja az ismereteit az arcolvasás terén. Általában az intuíciónk segítségével olvasunk egy ember arcáról, de ahhoz, hogy ezeket a vonásokat igazán értelmezni tudjuk, alapos ismeretekre van szükségünk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet