Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Eggyel több utassal ért földet, mint ahánnyal felszállt a Wizz Air Valenciából Bukarestbe tartó járata, miután a repülőgép fedélzetén egészséges fiúgyermeket szült egy román nő – közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.

wizz-air

A terhesség kilencedik hónapjában lévő nő csak a landolás előtt néhány perccel kért segítséget. A társaság közleménye szerint leszállás közben az utaskísérők egyike és egy a fedélzeten tartózkodó orvos vezette le a szülést a repülőgép hátsó részében.

Az anyát és a csecsemőt egy mentőautó vette át a bukaresti repülőtéren. A somesanul.ro portál úgy tudja: egy 19 éves nőről van szó, akinek ez a második gyereke.

A Wizz Air – közleménye szerint – “nagyon büszke” utaskísérőjére, aki szakszerűen és nagy odaadással kezelte a szokatlan helyzetet. A társaság ugyanakkor arra kéri utasait, hogy ne titkolják el terhességüket és ne tegyék ki magukat ilyen kockázatoknak, 28 hétnél előrehaladottabb terhesség esetén a nők csak írásos orvosi engedéllyel, 34 hétnél előrehaladottabb terhesség esetén pedig egyáltalán nem repülhetnek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!