Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hétfőn nehéz napra virradtak az Atlanti-óceán partvidékén élő országok lakói, hiszen eddig óriási károkat okozott a vihar a brit szigeteken és Franciaország északi részén.

vihar-europa

Hajnali 5 órakor a Wight-szigeteken 159 km/órás széllökéseket mértek. Londonban pedig csak a földalatti közlekedés működik zavartalanul, a felszínen még egyelőre biztos nem áll helyre a rend, hiszen több fát is gyökerestől kicsavart az erős szél.

A vihar egy hurrikán erejével érte el Anglia déli részeit, hatalmas hullámokat korbácsolt, és a felhőszakadás sem maradhatott el, komoly fennakadásokat okozva a közlekedésben, hiszen utcákat öntött el a víz, 13 helyen adtak ki árvízi riadót, de a vonatok közül is több járatot töröltek és a légi közlekedés is szinte leállt, a Heathrow repülőtéren 130 járatot töröltek.

A Daily Mail beszámolója szerint legalább 40 ezer háztartás maradt elektromos áram nélkül, Bristol és Bath városában 7 ezer lakásban nincs villany. A BBC már 220 ezer háztartás áramkieséséről tudósít. Még egy daru is elhajlott a nagy szél miatt, amely a Downing Street tetejére volt felszerelve, és ráesett az irodaházakra.

A BBC jelentése szerint halálos áldozata is van a viharnak, Kent-ben egy 17 éves lányra dőlt rá a fa. A vasúti közlekedésért felelős illetékesek szerint a tomboló vihar okozta károk súlyosabbak, mint amire eredetileg számítottak. Eddig több mint 100 kidőlt fa akadályozza a vonatok közlekedését.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!