Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az amerikai szupergazdagok vagyona egy év alatt 12 százalékkal nőtt. A “400 leggazdagabb” toplistáját a Microsoft alapítója vezeti – derül ki a Forbes összeállításából. Soros György először a tízben.

Bill Gates immár 18 éve a legvagyonosabb amerikai, csupán 1993-ban nem végzett az első helyen, amikor is Warren Buffett befektetőmágnás letaszította a trónról. Idén viszont a világ egyik legbefolyásosabb befektetője a 39 milliárd dollár vagyonával csak a második helyre került, mivel Gates túlszárnyalta őt a „csekély” 59 milliárdjával.

A Forbes listája szerint a dobogó harmadik fokára pedig a szoftvergyártó Oracle alapító-vezérigazgatója, a 67 éves Larry Ellison állhatott 33 milliárd dollárnyi vagyonával.

A híres hedge fund guru, a 81 éves Soros György a 7. helyen végzett 22 milliárdjával. A tőzsdei nagyágyú a magyarázatok szerint jól fektetett be aranyba az elmúlt időkben. Másfelől amióta kiszált cégéből sokkal több információt tudtak szerezni róla a szerkesztők. A Forbes egyik szerkesztője Luisa Kroll szerint mindig is sejtették, hogy alulbecsülik az üzletember javait.

A magyar származású üzletembert Christy Walton, a Wal-Mart birodalom örököse előzte meg a 24,5 milliárd dolláros tulajdonával.

Michael Bloomberg amerikai üzletember, New York polgármestere a 19,5 milliárd dollár vagyonával a 12. helyet, míg a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a 17,5 dollárjával a 14. helyet szerezte meg.

Rupert Murdoch, az ausztrál származású amerikai médiamágnásnak a 37. hely jutott a 7,4 milliárd dolláros vagyonával, az Apple alapítójának, Steve Jobsnak (7 milliárdjával) pedig a 39. hely.

Így fest a top10:

1. Bill Gates, 59 milliárd dollár
2. Warren Buffett, 39 milliárd dollár
3. Larry Ellison, 33 milliárd dollár
4. Charles Koch, 25 milliárd dollár
5. David Koch, 25 milliárd dollár
6. Christy Walton, 24,5 millárd dollár
7. Soros György, 22 millárd dollár
8. Sheldon Adelson, 21,5 milliárd dollár
9. Jim Walton, 21,1 milliárd dollár
10. Alice Walton, 20,9 milliárd dollár

Forrás: FN.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!