Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Tűz ütött ki szombat este a romániai Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán, amelyben eddigi adatok szerint 12 ember életét vesztette.

Az első adatok alapján hét férfi és három nő vesztette életét a Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán szombat este kiütött tűzben; az áldozatok 67 és 86 év közöttiek voltak, derül ki a kórház vezetőségének vasárnapi közleményéből.

Később újabb áldozatok halálhíréről számoltak be, két beteg belehalt az égési sérüléseibe, még mielőtt egy iași-i kórházba szállították volna őket – közölte a Piatra Neamţ-i kórház.

Az ügyeletes orvos másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett, a szóvivő szerint az ő állapota is kritikus. Az intenzív osztály két kórtermében összesen 17 pácienst kezeltek.

A kórteremben, ahol a tragédia történt, az orvosi készülékek újak voltak.

A legfőbb ügyészség vasárnap reggel kezdte meg a vizsgálatot. Marius Iacob ügyész szerint a helyszíni vizsgálatok akár két napig is tarthatnak, pontosan, minden részletre figyelve meg kell állapítani, hogy mi történt, és a csapat tagjai minden szükséges óvintézkedést megtesznek, hogy a vizsgálat kockázatmentesen zajlódjon.

A legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított in rem, vagyis a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást a Piatra-Neamţ-i kórháztűz ügyében, amelyben 12 páciens vesztette életét.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!