KezdőlapHírekCsillaghullás ma és holnap este

Csillaghullás ma és holnap este

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nagyon régóta, már az időszámítás kezdetekor az augusztusi hónap az egyik legszebb égi látványossággal kápráztatja el az emberiséget: ebben az időszakban ugyanis gyakoribbá válik a meteorhullás. A Perseidák, vagy másképp Szent Lőrinc könnyei ma, illetve holnap hajnalban lesznek a leglátványosabbak.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Ha tiszta lesz az égbolt, akkor elvileg óránként akár 15-20 hullócsillag (meteor) is megfigyelhető lesz az égen, így ne fogjuk vissza magunkat, még mielőtt leszáll az éj, gondoljunk ki sok kívánságot, hiszen ma lesz aki teljesítse.

A meteorraj aktivitása tulajdonképpen még a múlt hónapban elkezdődött, és egészen augusztus 24-ig még megfigyelhetőek lesznek a csillaghullások, de kétségtelen, hogy a legsűrűbben ebben a két napban észlehetők. Az első nagyobb csapat már ma, a kora esti órákban megfigyelhető lesz, de hajnali 4 óra tájában is lesznek becsapódások.

A hold dél-nyugaton fog tartózkodni, és csak 32 százalékban fog fényleni, így jó körülmények között lehet megfigyelni az égi jelenséget. A szerelmeseknek mondhatni kötelező az éjszakai, szabadég alatt történő összebújás.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet