KezdőlapBulvárCsütörtökön rajtol a férfi kézilabda-vb

Csütörtökön rajtol a férfi kézilabda-vb

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A házigazda Svédország Chile elleni mérkőzésével, több mint kéthetes kézilabda-maraton kezdődik a SPORT TV-n. A magyar kézilabda-válogatott találkozóival és a fontosabb csatákkal együtt 25 mérkőzést élőben láthatnak a nézők a SPORT 1-en és a SPORT 2-n.

A válogatott első, Izland elleni mérkőzését pénteken 16:30-tól láthatják a SPORT 1-en. Fazekasék feledtetni szeretnék a balsikerű 2010-es Európa-bajnokságot, és a két évvel ezelőtti horvátországi világbajnokságon mutatott játékkal jelentkeznének.

Ez akkor a hatodik helyhez volt elég. Nem lesz könnyű dolga Mocsai kapitány legénységének, hiszen az egyik legkiegyensúlyozottabb csoportba kerültek, ahol a miénkhez hasonló játékerőt képviselő Izland, Ausztria és Norvégia csapatával kell megküzdeni a három továbbjutó hely egyikéért. A brazil és a japán csapat viszont verhetőnek tűnik.

A sorsolás pikantériája, hogy a B-csoport továbbjutói az A jelű hatos favoritjaival, a legutóbbi három világbajnokság győzteseivel (Franciaország, Németország és Spanyolország) kerülhetnek egy csoportba a második körben.

A január 13. és 30. között zajló világeseményről a csatorna 25 találkozót tűz műsorára, a szurkolók minden fontos összecsapást élőben követhetnek Matuz Krisztián és Ágai Kis András kommentálásával. Méhes Gábor, a SPORT TV munkatársa a magyar válogatott mérkőzéseit a helyszínről közvetíti és szakértőként vele tart Skaliczki László, korábbi szövetségi kapitány is, a Pick Szeged jelenlegi mestere.

A csapat felkészülése alatt világossá vált, hogy ezúttal is a korábbi csapatkapitány, Nagy László nélkül kell helytállni. Ott lehet viszont a keretben Carlos Perez, ha a csoportkör végén szükség van rá. A főpróba jól sikerült, a lengyelországi Újévi Kupán a szintén vb-résztvevő Szlovákia és Lengyelország előtt tornagyőzelmet szereztek Császár Gáborék.

„A végső győzelemre a címvédő Franciaország a legesélyesebb, de a hazai pályán játszó Svédország, a majdnem hazai pályán játszó Dánia és a mindig erős horvát válogatott bármikor képes meglepetést okozni. A magyar válogatott esélyes az első csoportból való továbbjutásra, de nagyon nehéz ágra kerülhet a második csoportkörben. ” – mondta el az esélyesekről szólva Matuz Krisztián, a SPORT TV kommentátora.

A magyar válogatott mérkőzései a SPORT TV-n:

Január 14. Péntek 16:30 Magyarország-Izland SPORT 1
Január 15. Szombat 16:15 Magyarország-Norvégia SPORT 1
Január 17. Hétfő 16:45 Magyarország-Brazília SPORT 1
Január 18. Kedd 16:45 Magyarország- Japán SPORT 1
Január 20. Csütörtök 21:15 Magyarország-Ausztria SPORT 1

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet