Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A román rendőrség többmilliós bírságot osztott ki a koronavírus-járvány alatt.

A román rendőrség kevesebb, mint 30 nap alatt, március 24-től április 19-ig, mintegy 200 ezer bírságot osztott ki a lakosság körében a rendkívüli állapotra vonatkozó szabályok megszegése miatt. A bírságok tekintetében Románia „bajnoknak” számít Európában.

Románia egyike azoknak az országoknak, ahol a legszigorúbb intézkedéseket vezették be, például saját felelősségre írt nyilatkozatra van szükség ahhoz, hogy valaki elhagyhassa az otthonát, és kimehessen az utcára.

A román hatóságok által kiszabott rendkívül sok bírság híre az amerikai sajtóba is eljutott. Így a Fox News is beszámolt arról, hogy a román kormány több millió dollárnyi bevételre tett szert a bírságokból.

Romániában a legalacsonyabb bírság 2000 lej (140 ezer forint), míg a felső határ fizikai személyeknél eléri a 20.000 román lejt (1.400.000 forint). Április elején a román rendőrség egy hét alatt csaknem 4,5 millió euró értékben szabott ki büntetéseket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!