Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

66 milliárd dolláros vagyonával ismét a leggazdagabb amerikainak kiáltotta ki Bill Gatest a Forbes magazin. Vagyona 7 milliárddal több mint tavaly, a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg 8 milliárd dolláros vagyonvesztést könyvelhet el magának.

Bill Gates 19-ik éve listavezető a 400 leggazdagabb amerikai toplistáján, derült ki a Forbes magazin toplistájából. Warren Buffet a lista második pozícióján foglal helyet, ismét, a maga 46 milliárd dolláros vagyonával, míg az Oracle társalapítója, Larry Ellison a harmadikon 41 milliárd dollárral.

A negyedik helyen Charles és David Koch áll, a Koch Industries alapítóinak vagyona eléri a 31 milliárd dollárt fejenként.

Amerika gazdagjai idén még gazdagabbak lettek, derült ki a Forbes listájából. A 400 leggazdagabb amerikai közül 241-nek nőtt a vagyona, csupán 66-nak lett kevesebb, mint tavaly.

A Walton család több tagja is bekerült a Top 10-be, ők a Wal-Mart létrehozói, ezzel pedig kiütötték az első 10 pozícióból George Sorost és Sheldon Adelsont, New York polgármesterének, Michael Bloombergnek is jól ment az elmúlt egy évben. A maga 25 milliárd dolláros vagyonával épp, hogy bekerült a 10-ik pozícióra.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, érte el a legdrasztikusabb esést. Zuckerberg vagyona 8,1 milliárd dollárral lett kevesebb, így a 9,4 milliárd dolláros vagyonával a 14-ik helyről visszacsúszott a 36-ik pozícióra.

A top 400-ban 20 új személy is felbukkant.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!