KezdőlapHírekHalálos világjárvány fenyegeti a világot

Halálos világjárvány fenyegeti a világot

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Igaz, még nem tudni, hogy mikor és hol fog lecsapni.

Halálos világjárvány fenyegeti a világot

A tegnap esti Tények számolt be arról, hogy halálos világjárványtól félnek a tudósok, aminek kiindulóvírusa valószínűleg egy madárinfluenza lesz majd. Ezek között van olyan, amelyik 40 százalékos halálozással jár. Ha mutálódik, emberek milliói halhatnak meg. Ráadásul ma sokkal könnyebben terjednek a vírusok, mint száz éve.

„A madárinfluenza törzsei rendkívül agresszívak tudnak lenni. Van egy olyan fajtája, amely ha véletlenül madárról átterjed emberre 40%-os halálozási aránnyal jár, vérzéses influenzával pár nap alatt halálhoz vezet.” – mondta a Tényeknek Dr. Szlávik János.

Napjainkban sokkal gyorsabban terjednek a járványok, mint mondjuk száz évvel ezelőtt, akár napok alatt szétterjedhet a világban.

Dr. Béres Zsuzsanna szerint minimum 5-6 hónapra van szükség, ahhoz, hogy egy vakcinát kikísérletezzenek és tökéletes mennyiségben rendelkezésre álljon, hogy megfékezzen egy járványt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet