Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Carlos-SlimA mexikói Carlos Slim már negyedik éve első a Forbes listáján. Bill Gates megőrizte a második helyét, de a Facebook-alapító Zuckerberg sokat rontott.

Hetvenhárom milliárd dollárra becsült vagyonával már negyedik éve Carlos Slim mexikói üzletember vezeti a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáját. A dollármilliárdosokat számba vevő lista idei kiadása minden korábbinál több, összesen 1426 nevet tartalmaz.

Az amerikai Warren Buffett 2000 óta első ízben kimaradt az első háromból, a Facebook-alapító Mark Zuckerberg pedig 31 helyet esett vissza, mivel vagyona a felére apadt. Bill Gatesnek sikerült megőriznie második helyét.

Az idei listán 210 új név szerepel, a nők száma 138, közülük a leggazdagabb 30 milliárd dolláros vagyonával Liliane Bettencourt, a L’Oréal francia kozmetikai óriáscég tulajdonosa.

A milliárdosok átlagos vagyona 3,8 milliárd dollár, együttes vagyona pedig 5,4 billió dollár, jócskán meghaladva a tavalyi 4,6 billiót.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!