KezdőlapHi-Tech5 hiba, ami tönkre teszi a mobilodat - Mindvégig rosszul töltötted!

5 hiba, ami tönkre teszi a mobilodat – Mindvégig rosszul töltötted!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Manapság az okostelefonok átlagéletkora épp, hogy meghaladja a két évet.

5 hiba, ami tönkre teszi a mobilodat - Mindvégig rosszul töltötted!

A leggyengébb pont a készülékben érdekes módon nem az operációs rendszer, hanem az akkumulátor, amely egy idő után annyira tönkremegy, hogy a készülék már nehezen nevezhetők mobilnak, hiszen akár egy óra használat után ismét töltőre kell tenni.

Na, de lássunk most 5 jótanácsot, amivel meghosszabbítható a telefon akkujának élete.

1. Ha feltelt az akkumulátor, húzd ki a töltőből

Mert ha több órán keresztül rá van téve a töltőre, az tönkreteszi az akkumulátort. Ez alapszabály, ugye nem is kell mondanunk.

2. Nem kell teljesen feltölteni

Ha a kijelzőn azt írja, hogy az akkumulátor 80 százalékra feltöltődött, ki lehet húzni, sőt, nem kell megvárni, amíg teljesen lemerül, 20 százaléknál ismét rácsatlakoztathatod a töltőre.

3. Töltsd gyakrabban

Az akkuk hosszantartó életét azzal lehet megőrizni, ha naponta legalább kétszer, félórát töltöd a készüléket, mert így optimális paraméterek között működhet az egész rendszer.

4. Vigyázz a felmelegedéssel

Töltés során vigyázz, hogy a készülék ne legyen meleg helyen, vagy napra kitéve, mert ha erősen felmelegszik akár fel is robbanhat a mobil.

5. Használj gyári töltőt

Csak azt a töltőt szabad használnod, amely az eredeti csomagolásban van, hiszen ha valamilyen más töltőbe dugod be a készüléket, félő, hogy tönkremegy az akkumulátorod. Szóval, nem éri meg kockáztatni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet