KezdőlapHi-TechFacebook, Twitter, MySpace - Mire kell ügyelni?

Facebook, Twitter, MySpace – Mire kell ügyelni?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az online szociális hálózatok, mint a Facebook, Twitter, MySpace, mára egy sereg embert tudtak meggyőzni, hogy fotóikat, videóikat és egyéb személyes jellegű tartalmaikat online elérhetővé és bármikor megtekinthetővé tegyék – ugyan akkor vannak olyan dolgok is, amiket jobb, ha soha nem posztolunk a profilunkon.

Az Insure.com szerint bizonyos információkra a lakás-, autó-, élet-, baleset-, lakásbíztosítási szervezetek szó szerint vadásznak. Ezek által tudják elérni a közönségüket, és sok nem kívánt üzenettel töltik meg a postaládánkat.

Természetesen a csevegéssel, kommentekkel, lájkolással és azzal, hogy nyílvánosságra hozzuk képeinket, videóinkat, tulajdonképpen semmi gond sincs. Mégis érdemes odafigyelnünk, és tudatosan kialakítsuk a profilunk tartalmát, legyen szó bármilyen online közösségről.

Születési dátum és hely

Carnegie Mellon egy tanulmányában azt állítja, hogy a születési hely és dátum alapján rendkívül könnyen hozzá lehet férni, bizonyos módszerekkel, a személyigazolványunk számához. Ezt pedig leggyakrabban az internetes pénzügyi bűnözők használják fel, vagyis erre vadásznak.

Szabadidős tervek

Azzal, hogy nyílvánosságra hozzuk, hogy az egész családdal 2 hétre Ausztriába megyünk síelni, annyi, mintha kinyitottuk volna a betörők számára az ajtót.

Lakcím

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a Ponemon Intézet kimutatta, hogy a felhasználók 40%-a több internetes oldalra is feltölti személyi adatait, ami lehetőséget ad a személyazonosság-lopásra. A felhasználók 65%-a nem tartja fontosnak a biztonsági beállításokat, ezért abszolút nem is foglalkozik vele.

Vallomások

Az elmúlt évben Amerikában az elbocsájtások 8%-a internetre hanyagul posztolt anyag vagy vélemény miatt következett be. Ne felejtsük el, hogy ezek megragadnak az internet világában, és ha nem is akkor, de később akár véletlenül is rájuk bukkanhat bárki, ami elég okot ad arra, hogy keresztbe tegyen nekünk.

A jelszó

Válasszunk olyant, ami nem áll közel hozzánk. Ha úgy tetszik, legyen nonszensz. És minden képen közepesen hosszú, legalább! A biztonsági kérdésre adott választ jegyezzük mindig meg, hogy ha netán elfelejtenénk a jelszót, tudjuk a segítségével megkeresni.

Kockázatos viselkedés

A biztosítási társaságok manapság egyre gyakrabban használják ki a szociális hálózatokat, és követnek nyomon egy-egy személyt. A technológia még nincs kidolgozva, így jelenleg viszonylag hatástalan, de nagyon gyorsan fejlődik, és hamarosan teljese mértékben rá fognak állni. Így aztán válogassuk meg fotóinkat és egyéb anyagainkat.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet