KezdőlapHobby10 dolog, amit pénzzel nem lehet megvásárolni

10 dolog, amit pénzzel nem lehet megvásárolni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

„A pénz sosem boldogította az embert; semmi sincs benne, ami megteremthetné a boldogságot. Minél több pénze van valakinek, annál többet szeretne!” – mondta egyszer Benjamin Franklin, és a szavai azóta is örök igazságok.

Tény, hogy egy bizonyos kor után az ember felfedezi a pénz fontosságát. És hiába valós a fenti állítás, a vaskos pénztárca biztonságot jelent. Ezt pedig egyikünk sem akarja visszautasítani. Mert szegénynek lenni nem egy kívánt dolog.

Az, hogy van pénzed, önmagában nem rossz dolog. Sokan azért dolgoznak, hogy tisztességes jólétet biztosítsanak maguknak. A gond azzal van, amikor a pénz mindennél fontosabb lesz, és a megszerzésében nem ismerünk akadályt.

Ebben az örökös pénzkeresésben és kimerítő hajszában, sok ember rádöbben arra, hogy a pénz nem volt, de soha nem is lesz a boldogság forrása. Ha több bizonyíték kell, figyeld csak a hollywoodi sztárokat. Hányan tették tönkre a saját életüket, pedig megvolt mindenük?

A pénzzel nem vehetsz magadnak boldogságot…

Biztosan neked is vannak ismerőseid, akik úsznak a pénzben, de mégsem tudnak örülni az életnek, míg másoknak épp csak jut a napi betevőre, de mégis boldogok és elégedettek. Az életed nem attól lesz jobb, hogy hány nullás összeg virít a bankszámládon, hanem attól, hogy te mennyire vagy elégedett önmagaddal.

… sem egészséget

Talán azt hiszed, ha van pénzed, bármilyen kezelést megengedhetsz magadnak. Ez valóban így van, de vannak esetek, amikor lehet nálad a világ minden vagyona, úgysem tudod visszavásárolni az egészséged. Sokkal fontosabb, hogy egészséges és erős légy, de vagyontalan, minthogy milliókért kelljen kezeltetned magad a legmenőbb kórházak egyikében.

… sem időt

Igen, az időt nem fordíthatjuk vissza, és nem is állíthatjuk meg, de még ki sem tolhatjuk, hiába dúskálunk a pénzben. Be kell érnünk annyival, amennyi adatott, és azt maximálisan ki kell használnunk. A pénzzel nem helyettesítheted magad a szeretteid életében. Eltöltheted az időd azzal, hogy anyagi javak után futkározol, de ha okosan akarsz cselekedni, akkor a perceid a szeretteidre szánod. Mert eljön az a pillanat is, amikor visszafordítanád az időt, és azt kívánod, bárcsak másképp tettél volna. De a családoddal, barátokkal eltöltött perceket semmi sem adhatja vissza.

… sem szeretetet

A szerelem és a szeretet egy csodálatos dolog, melyre mindannyian vágyunk. Ha szeretve vagy és szeretsz, ez az egyik legnagyobb érték az életben. Senki sem tudja előre megtervezni, mikor esik majd szerelembe, mint ahogyan pénzért sem vásárolhat igaz szerelmet. Tény, hogy a pénz sokak számára vonzó lehet, de az igazi érzések ennél jóval többet jelentenek.

… sem egy őszinte csókot a számodra különleges személytől

Azt az érzést, ami átjárja az egész tested, és amitől pillangók röpködnek a gyomrodban, amikor életed első csókját éled át a szerelmeddel, a világ összes pénze sem tudná kiváltani.

… sem a szépséget

Bár megvásárolhatsz magadnak méregdrága műtéteket, az igazi szépség úgyis a szemeidben csillog, nem pedig a tökéletes(en eltorzított) külsődön, ami már nem te vagy.

… sem az igaz barátságot

Az igaz barátok jóban-rosszban ott állnak melletted. Akkor is számíthatsz rájuk, amikor senki más nincs ott veled. Mondd, pénzért hol szerezhetsz magadnak ilyen lelkitársakat?

… sem a jelen pillanatot

A jelen mindig csak egy pillantás, egy perc, ami tovaszáll, és soha többé nem jön vissza. Ahelyett, hogy a pénzed számolnád, inkább vigyázz arra, hogy ne szaladsz el.

… sem egy kisbaba őszinte mosolyát

Bár pénzért vehetsz magadnak családot, egy kisbaba mosolyát sosem tudod megvásárolni. A bébik mit sem tudnak a pénzről! Nekik csak a szeretet, a gondoskodás, a jóság számít, és az, hogy ott légy mellettük.

… sem azt az érzést, amikor rádöbbensz arra, hogy az ötleted működik

Talán az egész napod arra ment rá, hogy megoldj egy problémát, de sehogy sem tudsz rájönni, mi benne az akadály, így folyton újrakezded. Még adsz neki egy utolsó esélyt, mielőtt végleg bedobnád a törülközőt. És bevált! Ezt a sikerélményt a pénz sosem fogja tudni helyettesíteni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet