Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ahhoz, hogy úgy érezzük, hasznosan és kellemesen töltöttük el az időnket a konyhában, arra van minimum szükség, hogy az elkészített ételünk ízletes legyen, és ezáltal sikerélményként élhessük meg ezt a tevékenységet.

Ezért vegyük fontolóra az alábbi konyhai trükköket, és ha szükséges vessük is be őket az elvárt eredmény érdekében!

1. Odaégettük a rizst? Ne dobjuk ki! Tegyünk rá egy szelet kenyeret és 5-10 perc múlva azt tapasztalhatjuk, hogy a kenyér magába szívja az égett, keserű ízt. Arra azért figyeljünk, hogy tálalásnál ne kaparjuk fel az edény aljára égett rizsszemeket!

2. Ki szeretnénk olvasztani a húst? Öntsünk rá egy kis ecetet. Így nem csak hamarabb kiolvad, hanem puhább is lesz.

3. Többször szeretnénk használni sütéshez ugyanazt az olajat? Akkor tegyünk bele egy szelet gyömbért és az magába szívja az előző alkalommal sütött élelmiszer ízét.

4. Kicsírázik a krumpli a pincében? Tegyünk a krumplis ládába egy almát.

5. Hogyan főzzünk helyesen kukoricát? Szedjük le a leveleit, csak a legbelső réteget hagyjuk rajta a jobb ízhatás kedvéért. A főzővízbe ne tegyünk sót, mert az keménnyé teszi a kukoricánkat. Főzzük 10 percig és utána máris fogyaszthatjuk.

6. A használaton kívüli műanyag ételtárolóknak kellemetlen az illatuk? Mielőtt eltesszük őket a szekrénybe, szórjunk belé egy csipet sót.

7. Hamar elromlik a tej? Ennek elkerülésére, felbontás után tegyünk bele egy leheletnyi sót.

8. Hogyan tároljuk a banánt? Ne tegyük egy rekeszbe más gyümölcsökkel, mivel a banán egy olyan anyagot bocsát ki, melynek hatására a többi gyümölcs hamarabb érni, sőt rohadni kezd.

9. Vajon friss-e a vásárolt tojás? Hogy ezt megtudjuk, öntsünk egy magasabb edénybe vizet, és tegyük bele a tojást. A friss tojás az edény alján marad, míg a régi feljön a víz tetejére.

10. Elsóztuk a levest? Tegyünk bele egy megtisztított krumplit és az magába szívja a fölösleges sómennyiséget.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!