Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az alábbiakban olyan hétköznapi dolgokat mutatunk be, amelyeket, mint kiderült, egész eddigi életünkben rosszul csináltunk, pedig az egyszerűbb megoldás végig ott volt az orrunk előtt.

Ezek a megoldások többségükben egyszerűek, a legtöbben mégsem tudtunk a létezésükről. Készülj fel rá, hogy átértékeld a leghétköznapibb tevékenységeidet!

1. Így hámozd meg a banánt

A legtöbb ember a felső részénél, vagyis a száránál bontja meg a banánt, helytelenül. A helyes mód, ha az alsó részénél csippentjük össze, és úgy hámozzuk le a héját. Így nem nyomódik össze a gyümölcs. A majmok is ezzel a módszerrel hámozzák meg a banánt.

2. Így vedd ki a Tic Tac cukorkát a dobozából

A doboz fedele tulajdonképpen a segítségedre van ebben. Mindössze annyit kell tenned, hogy oldalra billented a dobozt, még lecsukott fedéllel, így a cukorka a speciálisan erre kialakított rekeszbe esik a doboz fedelén. Most már csak ki kell nyitnod a fedelet, és kivenned a cukorkát.

3. Erre jó a serpenyők nyelén található lyuk

Ebbe a lyukba kellene beleállítani a fakanalat főzés közben.

4. Így tisztíthatod meg könnyebben a turmixgépet

Egy-egy smoothie elkészítése után nehezebb lehet megtisztítani a turmixgépet, ráadásul akármennyit dörzsölöd, egy kis szaga még mindig marad. De van ennek egyszerűbb módja is. Miután elkészítetted a turmixot, egyszerűen öntsd fel vízzel, adj hozzá egy kis mosogatószert, és indítsd el a gépet, így az lényegében megtisztítja saját magát. Ezután nincs más dolgod, mint elöblíteni.

5. Így veheted le könnyedén a kulcsot a kulcstartóról

Ehhez használj egy kapocskiszedőt, ahelyett, hogy a körmeiddel erőltetnéd a karikát.

6. Így használhatod hatékonyabban a mikrohullámú sütőt

A mikrohullámú sütő nem a legpraktikusabb módja az étel felmelegítésének, ha nem egyedül szeretnénk enni, mert két adag étel nem fér el benne kényelmesen. Vagy mégis? A legtöbben nem használjuk ki megfelelően a rendelkezésünkre álló teret. Úgy melegíthetsz egyszerre két tányér ételt, hogy az egyik tányért nem középre, hanem valamelyik oldalra teszed, mellé pedig lefordítva behelyezel egy bögrét, és erre teszed a második tányért.

7. Így kellene enni az Oreo kekszet

Szúrj egy villát a keksz közepébe, a töltelékbe. Így nyugodtan belemárthatod egy pohár tejbe, anélkül, hogy összekennéd az ujjaidat.

8. Így készítheted el a tökéletes sajtos melegszendvicset

Ha a kenyérpirítót az oldalára fordítod, és így helyezed bele a két szelet kenyeret a nyílásokba, egy-egy szelet sajttal, sokkal könnyebben készíthetsz sajtos melegszendvicset. Csak figyelj rá, nehogy túl sok sajtot tegyél a kenyérre, mert ha kifolyik, igazi rémálom lesz kitakarítani a kenyérpirítót.

9. Így szeleteld a lágy sajtokat

A lágy sajtok felszeleteléséhez használj fogselymet. Egy kis gyakorlással gyönyörű, vékony szeleteket kapsz majd.

10. Ugyanezzel a módszerrel vághatod fel a tortákat és süteményeket is

A fogselyem ebben az esetben is kiválóan működik.

11. Így érheted el, hogy az étel egyenletesen melegedjen a mikrohullámú sütőben

A villáddal alakíts ki egy kisebb lyukat az ételben a tányér közepén, így biztosíthatod az egyenletes melegedést.

12. Hűtsd le gyorsan egy üdítőt

Fogd az üdítős üveget és tekerd körbe egy papírtörlőkendővel, majd vizezd be, hogy a papírtörlő benedvesedjen és rátapadjon az üvegre. Ezután tedd pár percre a fagyasztóba az üveget. 5 perc és jéghidegen fogod kivenni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!