Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A tudósok szerint bolygónk körülbelül 8,7 millió növény- és állatfajnak ad otthont, ezek közül pedig a szárazföldi fajok 86%-a és a tengeri fajok 91%-a még felfedezésre vár.

Elképesztő, hogy több száz év biológiai kutatás után még mindig találunk új emlősöket, madarakat, rovarokat és halakat. Ráadásul ezen lények néha annyira egyediek, hogy nehéz elhinni, hogy valóban ugyanazon a bolygón élnek, mint mi. Úgy tűnik, a természet kifogyhatatlan kreativitása soha nem szűnik meg ámulatba ejteni bennünket!

Íme, néhány egyedi állatfaj, amely olyan különleges, hogy felszisszensz majd a döbbenettől!

1. Elsőkét ismerkedj meg a hordószemű hallal, ezzel a kistermetű, mélytengeri teremtménnyel, amelynek hordó alakú szeme és átlátszó feje van. Igazán elképesztő látványt nyújt!

View this post on Instagram

Ever seen this fish before??? 🐟🐠🐟 This exotic creature is called the Barreleye fish and unlike most fish, this little guy’s eyes face the exact same direction… giving it amazing binocular vision down below in those pitch black parts of the ocean! Keep your eyes on the prize today and just keep swimming! 🌊🌊🌊 🎥 : unknown 🔱 Follow @sallyzseashore for more! ⛓ ⛓ ⛓ ⛓ ⚓️ #fish #fishes #exotic #transparent #downbelow #pitchblack #black #binocular #rare #prize #eyes #brain #barreleye #justkeepswimming #waves #vision #ocean #swim #swimming #head #clear #weird #unknown #facts #themoreyouknow #Eye #weird #marine #aquatic

A post shared by Deep Blue (@sallyzseashore) on

2. A papucscsőrű madár meglehetősen egyedi látványt nyújt nagy, cipő formájú csőrének köszönhetően.

3. Az Appaloosa nevű lófajta nagyon népszerű az Egyesült Államokban. Hírnevét szőrzetének hipnotikus mintájának köszönheti.

3. Láttál már valaha repülőmakit? Barátságos kis állatnak néz ki, nem igaz?

4. A koronás tirannusz színpompás taréjjal büszkélkedhet, ami jellegzetes „pörölyfej” külsőt kölcsönöz a madárnak.

5. Virágrügyek, esetleg gombák láthatók a képen? Nos, egyik sem. Ismerkedj meg az umbonia spinosa névre hallgató rovarokkal, amelyek mintha földön kívüli lények lennének.

6. A halászhorgos hangya meglehetősen veszélyes élőlény. A hátán lévő horoggal képes belekapaszkodni akár nagyobb testű ragadozókba is.

View this post on Instagram

#fishhookant #weird #macrophotography

A post shared by Jack K H Loo (@jack_kh.loo) on

7. Vajon mi lehet ez a komikus megjelenésű, furcsa szemű teremtmény? Ez egy sáskarák, az óceán egyik legszínesebb élőlénye.

8. A kék papagájhal színe valami egészen elképesztő!

9. A skarlátarcú majom különleges ismertetőjele a vörös színű pofa.

10. A zsiráfbogár hosszú nyakáról kapta a nevét.

11. A takaró polip a természet igazi mesterműve. Nézd csak meg, milyen különleges mintázatú, színes „takaró” fedi a testét.

12. Aggodalomra semmi ok, ez csak egy kis páncélos egér! Ha közelebbről megnézed, rájössz, hogy egészen aranyos állatka.

13. Ez a fekete gyík szürreálisan fest!

Reptile Dump

14. A vörösajkú denevérhal akár egy rúzs reklámjának főszereplője is lehetne. Elképesztően néz ki!

Nos, téged melyik különleges állat nyűgözött le a legjobban?

Forrás: brightside.me, nyitó fotó: avalonappaloosas.com

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!