Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az alábbiakban olyan okos háztartási trükköket mutatunk, melyeket, ha kipróbálsz, a főzés végre csupa élvezet lesz. Légy egy igazi konyhatündér!

1. Formás saláta

Valljuk be, sokszor a saláta nem a legmutatósabb étel, de hát nem azért esszük, mert szép, hanem mert egészséges és finom. Ha vendégeid jönnek, és szeretnéd egy formás kis salátával várni őket, akkor a sült hús mellé próbáld ki az alábbi elkészítési módot. Tedd a vegyes majonézes salátát egy négyzet vagy akár kör alakú szilikon formába, így hagyd állni egy kis ideig, majd tálald. Sokkal mutatósabb így az ünnepi asztalon.

2. Habzsák

Nem is értem, hogy sokan miért idegenkednek a habzsáktól, és választják helyette egy kis kanállal a formázást. A habzsák az egyik legpraktikusabb eszköz a világon, bármilyen krémes állagú masszát beletöltesz, szép formás kis kupacot tudsz létrehozni a segítségével.

3. Szilikon szőnyeg

Ez is egy nagyon praktikus dolog, főleg, ha egy picinyke konyhád van, és nem tudsz megfelelően tárolni benne egy nagyobb fa gyúródeszkát. A szilikon “gyúródeszkát”, használat után könnyű lemosni, egy mozdulattal feltekered, és már mehet is a polcra. A másik nagy előnye az, hogy nyújtáskor a massza nem ragad rá.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!