KezdőlapHobby3 zöldség, amit már februárban érdemes lesz elültetni!

3 zöldség, amit már februárban érdemes lesz elültetni!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hiába, még havas a táj, de gondolatban már tervezgetjük a kis veteményest, számba vesszük a tavalyi magokat, ránézünk, megtisztítjuk a kerti szerszámokat. Mert a jó kertész idejében felkészül a veteményezésre.

A szakértők elárulják, milyen zöldséget lehet ültetni februárban a kertbe. Megtudhatjuk, hogyan kell a talajt előkészíteni, és milyen lépéseket kell betartani annak érdekében, hogy gazdag termésünk legyen.

Február a tél utolsó hónapja, de sokszor még ilyenkor is eléggé hideg, havas időjárás van. A legtöbb növény ültetéséhez még túl korai a február, viszont van néhány olyan, amelyet már most elültethetünk.

Ha bőségesebb és egészségesebb termésre vágyunk, ajánlott Teliholdkor végezni a kertészeti munkálatokat.

Ültetés előtt a talajt jól elő kell készíteni: távolítsuk el a gyomokat, ássuk fel, majd keverjünk komposztot vagy trágyát a földhöz. Egyenletesen, vékony rétegben oszlassuk el a talajon a komposztot, a felmelegedéssel fokozatosan hasznosul belőle a tápanyag.

A szakemberek szerint 3 zöldséget érdemes februárban elültetni: a hagymát, a póréhagymát és a zellert. Ha túl hideg a föld még, inkább halasszuk el a magok vetését márciusra.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet