Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Pár tuti módszer, amelyekkel tisztává varázsolhatod a csempék közötti fugarészeket!

Idővel a penészgombák, egyéb szennyeződések miatt a fali és padló csempék közötti részek befeketednek, és az egyszeri felmosás, lesikálás nem távolítja el ezeket a koszos részeket.

Ha nem szeretnél káros “vegyik fegyvereket” bevetni, akkor próbáld ki az alábbi hatékony, egészségkímélő és olcsó megoldásokat.

1. Oxigénes víz

Csak fújd be a koszos fugarészeket oxigénes vízzel, hagyd rajta 10-15 percig, majd utána fogkefével sikáld végig a felületet. Az eredmény maga lesz a ragyogó tisztaság.

2. Szódabikarbóna és ecet

Nedvesítsd be a csempék közötti részt, majd hints rá szódabikarbónát. Ezután egy fél bögre ecetet tölts bele egy szórófejes flakonba és fújd be a fugákat. A szódabikarbóna és az ecet reakcióba lép, pezsegni kezd, végül egy fogkefe segítségével meg tudod tisztítani a felületet.

3. Só és citromlé

Durva sóból és citromléből keverj krémet, majd ezzel alaposan dörzsöld be a fugákat. A legjobb, ha fogkefét használsz a sikálásához. Hagyd állni 10-15 percig, majd öblítsd le. Ha nincs só, a sima citromlé is hatásos.

4. Coca-Cola

Mindössze annyi a dolgod, hogy némi kólával bedörzsölöd a csempék közötti részeket, hagyod állni 10-15 percet, majd utána fogkefe segítségével alaposan végig súrolod a felületet, a végén langyos vízzel az egészet leöblíted. Hatásos módszer!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!