Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha igazán meg akarsz ismerni valakit, fordíts több figyelmet a cselekedeteire, és kevesebbet a szavaira.

Az emberek sok olyan dolgot mondhatnak, amiben nem hisznek, de akár már a legapróbb gesztusok és az általuk kibocsátott energia is elárulják a valós szándékaikat. Az alábbiakban bemutatunk 4 stratégiát, amely a segítségedre lehet, hogy olvasni tudj az emberekben, és elkerüld a csalódást.

Nézz az emberek szemébe

Az emberi pillantás egyaránt lehet gyengéd simogatás és mérgezett nyílvessző. A szem rendkívül erős energiákat közvetít. Az agyhoz hasonlóan erős elektromágneses jelet továbbít, amely a testen túlra is kiterjed.

Tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek érzik, amikor valaki figyeli őket, még akkor is, ha ők maguk nem látják az illetőt – erről a tapasztalatról számoltak be többek között rendőrök, katonák és vadászok is. Az őslakos kultúrák tiszteletben tartják a szem energiáját. Egyesek szerint „az ördög pillantása” baleseteket, vagy balszerencsét hoz. Másrészt, azt mondják, hogy amikor egy szeretett személy, vagy a kutyád szemébe nézel, a szervezetedben oxitocin, a szerelem hormonja, szabadul fel.

Tehát figyelj oda az emberek szemére. Mit látsz? Aggodalmat tükröz a tekintetük? Vagy nyugalmat? Izgatottan csillog? Esetleg haragot látsz a pillantásukban? Az, ahogyan mások rád néznek, éreztetheti veled azt, hogy szeretve vagy, de félelemmel is eltölthet. Néhány ember pillantása egyenesen hipnotikus lehet. Ne nézz mélyen azoknak a szemébe, akik bizalmatlanságot vagy félelmet ébresztenek benned. De ne habozz elmerülni a számodra kedves emberek pillantásában.

A kézfogás, az érintések és az ölelések is beszédesek

Az érzelmi energiát fizikai érintkezés révén osztjuk meg, hasonlóan az elektromos áramhoz. Amikor találkozol valakivel, figyelj arra, hogy érzed magad a testi kontaktus hatására. Nyugodtnak érzed magad, vagy legszívesebben elmenekülnél? Mit tapasztalsz kézfogáskor? Túlságosan erősen szorítja a kezedet, mintha satuban tartaná, ezzel utalva arra, hogy dominálni akar? Vagy túlságosan lazán hagyja a kezét, és ezzel bizonytalanságot, határozatlanságot árul el?

Ezek a jelek, valamint az érintés energiája felfedik az emberek valódi érzéseit. Néhány ölelés és kézfogás kedvességet, örömöt és nyugalmat közvetít, míg mások ellenségességet sugároznak. Ezért töltsd az idődet olyan emberekkel, akiknek az energiája jó érzéssel tölt el. Kerüld a fizikai kontaktust (ideértve a szexuális kapcsolatot is) olyan emberekkel, akiknek az energiája nem kelt benned jó érzést.

Figyelj oda az emberek hanglejtésére és a nevetésükre

A hanglejtésünk és a hangerőnk sokat elárul az érzéseinkről. A hanghullámok rezgéseket hoznak létre. Egy bizonyos hangtartomány alatt a hang érzékelhető, de nem hallható. Amikor megpróbálsz olvasni az emberekben, figyeld meg, hogy befolyásol a hangjuk.

Megnyugtatóan hat rád, vagy fülsértő, esetleg sírós a hangjuk? Csendesen beszélnek, ami szelídségről, esetleg önbizalomhiányról árulkodik? Vagy túl sokat és túl hangosan beszélnek, ami szorongás, nárcizmus, vagy érzéketlenség jele lehet? Valóban a szívük mélyéről nevetnek, vagy erőltetett, hamis az érzés?

Figyelj oda a szív energiáira

Az egyik legfontosabb jelzés, amiből olvashatsz, az, hogy valaki nyitott szívvel viszonyul hozzád, vagy sem. Ez utalhat az emberekben lévő kedvességre, empátiára, és a másokkal való kapcsolatteremtés képességére. Ha nyitva van a szíved, érezni fogod a feltétel nélküli szeretet melegségét, biztonságban érzed magad és nyugodt vagy. Olyasmi ez, amit senki nem tud színlelni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!