Hogy hogyan kell fogni a kést és a villát, szalvétát hajtogatni vagy megtörni a tojást, ezeket nagyjából tíz éves koráig mindenki tudta. De vajon jól csináljuk-e mindezeket? Nézzünk néhány praktikát, mellyel megkönnyíthetjük a dolgunkat a mindennapi étkezésben.
Hogy könnyen lejöjjön a főtt tojás héja
Ezzel azért mindenki szokott bíbelődni, ki kevesebbet, ki többet. Főzéskor tegyünk a vízbe egy kanálnyi szódabikarbónát, majd ha megfőtt a tojás, mindkét végét ütögessük az asztalhoz. Ezután könnyedén emeljük le az alsó és a felső végét, majd egy mozdulattal göngyölítsük le az egész héjat.
Csirke szárny
A csirke szárnyat sokan imádják, de mégis nem mindig tudják teljes egészébe, malackodás nélkül elfogyasztani. Fogjuk meg a szárnyat mindkét kezünkkel, majd törjük le róla a porcogós véget, húzzuk ki előbb a kisebb, majd a nagyobb csontot. Így egyben fog maradni a fincsi falat, amit könnyedén megehetünk.
Hová tegyük az almacsutkát?
Sokszor okoz ez problémát, főleg, ha zárt téren esszük az almát, és nincsen közelünkben szemetes. Nyugodtan, tetőtől talpig, magostól együtt megehetjük az almát, mert minden része egészséges.
Hogyan hámozzuk a narancsot, banánt?
Erre mindenkinek van egy saját maga kifejlesztett technikája, de nézzük mégis melyik a legcélravezetőbb, hogy ne csepegjen, hulljon szét a gyümölcs. A narancs aljáról és tetejéről egy éles késsel vágjuk le a héját, majd vagdossuk be felülről lefele cikkelyesen. Így sokkal könnyebb eltávolítani. A banánt a majmok nem a szárától, hanem a másik végétől kezdik megnyitni. Próbáld meg így, meglátod, sokkal egyszerűbb.