Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A 40. életév általában igen nagy vízválasztó a nők életében, van, akit kevésbé, van, akit jobban megvisel ez a kerek évszám. A legtöbb nő ilyenkor igyekszik valami gyors változást eszközölni magán és a ruhatárán, hogy még hosszú ideig csodálatosan nézzen ki.

Van, azonban, amikor egy kicsit rosszul sül el az igyekezet, és ahelyett, hogy fiatalos külsővel tündökölne, még megtolja az életkorát 5-10 évvel, és mindezt az öltözködésének köszönheti.

Ha te is fiatalos szeretnél maradni 40-en túl is, távolítsd el az alábbi ruhadarabokat a szekrényedből!

1. Denevér ujjú blúz

Csak a nagyon vékony testalkatú nőknek áll jól. Ha van rajtad egy pár plusz kiló, akkor egy pár plusz évet is kapsz ajándékba, ha denevér ujjú blúzzal akarod rejtegetni a túlsúlyod.

2. Bő ruhák

A bő ruhában biztosan sokkal kényelmesebben érzed magad, hiszen nem feszül sehol, és nem mutatja a hurkákat, kitüremkedéseket. Azonban vagy egy olyan rossz tulajdonságuk a bőr ruháknak, hogy sokkal szélesebbnek fogsz kinézni, mint általában. Ha bő ruhával próbálod leplezni a problémáidat, úgyis mindenki rá fog jönni.

3. Csipkés vagy hálós ruhák

Leginkább csak a fiatalok vagy a gyerekek hordanak ilyen ruhákat. Ha egy érett hölgy túlzásba viszi a csipke-, vagy hálós ruhák viseletét, azzal még jobban kiemeli az életkorát.

4. Strasszok, csillogó kövek, színes animációk

Leginkább a 10 éves gyerekekre jellemző ez a viselet, ne hívd fel a figyelmet magadra ilyen gyermeteg ruhákkal, mert attól még nem leszel fiatalabb. Igencsak rossz ízlésről árulkodik az ilyen típusú öltözködés.

5. Púderszín, sápadt rózsaszín, halványzöld

Ezek nagyon sápasztó színek, az arcbőröd nagyon egészségtelennek fog tűnni tőlük. Nyugodtan viselj élénk színeket, figyelj oda a társításra, hogy ne legyél túl harsány. Ha kedveled a világos színeket, válassz egy kicsit élénkebb, élettel telibb árnyalatot.

6. Formátlan pulóverek

Lehet, hogy jól érzed magad, ha nem feszül rád egy pulóver, de hidd el, hogy sokkal szélesebbnek fogsz mutatni benne, mint egy olyanban, ami követi a tested vonalát. Ha mégis a bővebb blúzokat kedveled, igyekezz olyat felvenni, amin oldalt fel van hasítva, ez optikailag keskenyít.

7. Hosszú gyöngyök és nyakláncok

Ilyen kirívó ékszereket leginkább a 30-as éveiben hord az ember, után már ajánlott egyre rövidebb nyakláncot viselni. Válaszd mindig a klasszikus divatot, és akkor nem fogsz kilógni a sorból, de mégis elegánsan és életkorodnak megfelelően fogsz öltözni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!