Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha természetünkből kifolyólag megtartunk minden régi dolgot, még akkor is, ha ezeknek már egyáltalán nem vesszük hasznát, akkor biztosan így teszünk a gondolatainkkal és az érzelmeinkkel is. Az ilyen típusú emberek nehezebben dolgozzák fel azt, ami velük történik, és nem tudnak elszakadni a múlttól.

Ez pedig egyáltalán nem jó, mert a fájdalmas emlékek, amelyeket nem tudunk magunk mögött hagyni, idővel súlyos egészségügyi problémákat is okozhatnak. Ezért meg kell tanulnunk elszakadni a múlttól, bármilyen nehéz legyen is ez.

5 érv amellett, hogy miért szabadulj meg a régi dolgoktól

1. A bőség törvénye kimondja, hogy ha valami új dolgot szeretnél kapni, előbb meg kell szabadulnod egy régitől.

Más szavakkal, az Univerzum (vagy Isten) nem küld semmi újat az életedbe addig, amíg nem próbálsz meg elszakadni azoktól a régi dolgoktól és érzésektől, amelyekre már nincs szükséged, vagy amelyek egyenesen kellemetlenné váltak.

2. Egy kínai mondás azt mondja: „Minden, ami új, akkor jön el az életedbe, ha megszabadulsz mindentől, ami régi.”

3. A Feng Shui szerint, ha megszabadulunk a régi dolgainktól, egyúttal megszabadulunk a múlt kellemetlen eseményeinek emlékétől is, mert az éltető energia (csi) optimálisan keringhet, hogy harmóniát és bőséget teremthessen a jövőben.

4. Egy másik következtetés: Ha a régi ruháinkat viseljük, a régi parfümöt használjuk, és ugyanazt a zenét hallgatjuk, amit évekkel ezelőtt megszoktunk, nagyobb a valószínűsége, hogy akaratlanul is visszalépünk a múltba, és így visszatérnek a régi emlékek és érzések is, ez pedig veszélyes dolog, mert a gondolataink meghatároznak bennünket. Ezért a régi gondolataink alapján építjük az életünket, és nem tudjuk elérni azt, amire vágyunk.

5. Ha nem mersz megszabadulni a régi dolgoktól, mert attól tartasz, nem lesz pénzed újakra, vagy nem találsz az eldobott dolognál jobbat, akkor a szegény ember mentalitása szerint élsz, és bevonzod a szegénységet az életedbe.

Ha könnyen megszabadulsz a fölösleges dolgoktól, és biztosra veszed, hogy az Univerzum valami sokkal jobbat kínál majd fel cserébe, akkor így is lesz – a gazdag emberek mentalitásával gondolkodsz, és bevonzod a bőséget az életedbe.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!