KezdőlapHobby5 kiváló gyógynövény, amit bevethetünk rovarok ellen

5 kiváló gyógynövény, amit bevethetünk rovarok ellen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nyári estéket, főleg, ha villanyt gyújtunk a teraszon, és olvasni szeretnénk, vagy akár egy grillparti alkalmával is, gyakran meg tudják zavarni a röpködő, zümmögő rovarok szúnyogok.

rovaruzo

Mit tehetünk ellenünk? Vannak bizonyos növények, melyek erős illatuk által képesek elűzni a zavarótényezőket. Nem szükségesek vegyi anyagok ahhoz, hogy a legyeket, darazsakat, szúnyogokat… stb. elűzzük. Ha a megfelelő növényeket elültetjük a balkonládába, ablakpárkányra vagy kerti ágyásba, könnyedén távolt tudjuk tartani a rovarokat, bogarakat.

A bazsalikom nem csak finom, hanem erős illóolaj anyagának köszönhetően képes távol tartani a legyeket. Ültessünk cserépbe, balkonládába, és tegyünk belőle minél többet az ablakhoz, ajtóhoz közel.

A babérlevélnek is rovarriasztó hatása van, képes elűzni a fülbemászót, a csótányt és a zsizsiket is.

A levendulának igazán jellegzetes illata van, és amellett, hogy egy sokoldalúan hatékony gyógynövény, távol tartja a szúnyogokat, legyeket, hangyákat, molyokat, bolhákat.

A varádicsot már régóta alkalmazzák a rovarok távoltartása érdekében. Belsőleg használva, kiváló féregűző tea készíthető belőle, elültetve pedig elűzi az egereket és rovarokat.

A büdöske vagy bársonyvirág egy igazi kerti jótündér: távol tartja a nedves kerti földben gyakran elszaporodó fonalférgeket.

Fotó: eletszepitok.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet