Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A legtöbb ember, becslések szerint tízből nyolcan nem szereti jelenlegi munkahelyét, nem érzi fontosnak, amit csinál, ezért hasznosnak sem tartja magát. Ez a számadat eléggé riasztó, így azok, akik magukra ismernek, nem árt, ha utánanéznek, mi lehet az a tényező, amely a jövőben motiváltabbá teheti őket.

motivacio

Tudjuk, hogy mi lesz holnap!

Ha már a jövőről van szó, ez egy eléggé fontos elem, ami a motivációnkat befolyásolja.  Ez az első lépés. Ha látod magad előtt a jövőt, azaz, hogy mit szeretnél megvalósítani 1,2,3 vagy 5 év múlva és azért nap mint nap teszel valamit, akkor máris könnyebben telik az unott, közönyös és nyomasztó munka. A kitűzött cél szó szerint céltudatosabbá tesz.

Otthon nem dolgozunk

Nagy hibát követünk el, ha hazavisszük a munkánkat. Biztosan ennek senki sem örül, nem jó kedvéből teszi ezt, hacsak nem éppen egy munkamániással van dolgunk. Meg kell próbálni minden negatív munkahelyi hatást, de még a kollégákat is kizárni a fejünkből, mikor kilépünk az ajtón. Otthon már önfeledtnek kell lenni, hiszen hiába rágódunk azon, hogy a főnökünk ma is miért volt elégedetlen, azzal nem teszünk jót sem a kapcsolatunknak, sem pedig a gyerekeinknek.

Foglalkozzunk a hobbijainkkal

Biztos mindenkinek van kedvenc időtöltése, így ha kilépünk az irodából, gondoljunk kertünkre, amely alig várja, hogy egy kicsit törődjünk vele, gondozzuk, ápoljuk. Egy jó könyv, vagy közös program is le tudja kapcsolni agyunkat az állandó munkával kapcsolatos teendőinkről.

Ne hagyd, hogy legyőzzön a munkád

Te annál jobb vagy, mint az unalmas meló. Gondolj arra, hogy majd idővel kerül jobb, sőt az a legideálisabb, ha már tudod, mitől lennél boldog és rajta vagy, hogy azt megvalósítsd.

Határozzunk meg egy dátumot

Ha már nagyon nem megy, semmi motiváció, teljes reménytelenség, akkor nem marad más hátra, mint a felmondás. Ha esetleg nincs más álláslehetőség kilátásban, akkor tűzzünk ki egy dátumot, hogy körülbelül mikor mondanánk fel, így addig is könnyebb elviselni a munkával járó stresszt és lesz némi idő az új állás keresésére.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!