KezdőlapHobby60 szomszéd fejezte be az aratást, miután a gazda szívinfarktust kapott

60 szomszéd fejezte be az aratást, miután a gazda szívinfarktust kapott

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az 57 éves Lane Unhjemet váratlan csapás érte 2020-ban, miközben az észak-dakotai farmján dolgozott. Az egyik kombájnja, amely a termény betakarítására szolgált, kigyulladt, és az oltás közben a férfi szívrohamot kapott.

Unhjemet légi úton szállították az észak-dakotai Minotban található Trinity Medical Centerbe. A család egyik közeli barátja, Jenna Binde úgy döntött segít bajba jutott barátján, amíg az a kórházban lábadozik. Binde és két helyi gazdálkodó elkezdett szervezni egy aratási eseményt, amire rengeteg gazda jelentkezett.

„A gazdák elkezdtek telefonálni, megkérdezték, hogy miben tudnának segíteni” – mondta. „Két órával azután, hogy Lane Unhjem-et a kórházba szállították, már a felszerelés és az emberek több mint fele sorban állt.”

Fotó: Don Anderson/Facebook

Binde elmondta, hogy azok a helyiek, akik tudták, hogy közel áll az Unhjem családhoz, felkeresték őt – neki senkit sem kellett felhívnia. Szeptember 12-én 60 önkéntes jelent meg az Unhjem-farmon, és 11 kombájnt, hat gabonakocsit és 15 félpótkocsit hoztak magukkal.

„Elég vidéki területen élünk, így bárki 10 mérföldes körzetben szomszédnak tekinthető” – mondta Binde a CBS Newsnak. „A legtöbben 10 mérföldön belül voltak, de mások ennél messzebbre utaztak, mert jó barátságban vannak Unhjemékkel, és be akartak szállni a munkába.”

„Az ember azt gondolná, hogy ennyi különböző művelet összejövetelével egy kicsit kaotikus lesz minden, de nem ez volt a helyzet. Nagyon zökkenőmentes nap volt, mindenféle gond nélkül.”

Fotó: Don Anderson/Facebook

Az önkéntesek többsége gazdálkodó volt, vagy az ő segítőik, mondta. Unhjem már a szívroham előtt betakarította a borsóját, de a csoport több mint hét órát töltött a durumbúza- és a repcetermésén. Körülbelül egy héttel később egy másik csoport jött, hogy betakarítsa a férfi szójababját.

„A családja szuper hálás volt, le voltak döbbenve a sok támogatástól” – folytatta.

Nemcsak Unhjemék farmjáról gondoskodtak, hanem az önkéntesekről is. Egy másik csoport egy nagy étkezést állított össze, hogy a munkanap végén mindenki együtt étkezhessen.

Binde szerint „az önkéntesek, akik aznap eljöttek, többet tettek annál, minthogy önkéntes munkát végeztek. Mindannyiuknak megvolt a saját földje, amit még be kellett aratniuk, de önzetlenül maguk mögött hagyták ezt, és aznap az Unhjemsnek adtak elsőbbséget”.

60 szomszéd fejezte be az aratást, miután a gazda szívinfarktust kapott
Fotó: Don Anderson/Facebook

„Ez sok fejfájástól és frusztrációtól kímélte meg a családot, amikor megpróbálták kitalálni, hogy Lane vagy kombájn nélkül hogyan tudnák lehozni a termést” – mondta. „Ez egy nagyon figyelemre méltó nap volt, és nagyon boldog voltam, hogy részese lehettem.”

„Ez az, amit mi itt szoktunk csinálni, ha valakinek a közösségünkben segítségre van szüksége” – mondta.

„Ami nekünk itt teljesen normálisnak és természetesnek tűnik, az sajnos országszerte nem így van. Remélem, mások is elolvassák ezt a történetet, és elfelejtik a jelenleg zajló zűrzavart, és csak arra emlékeznek, hogy kezet nyújtsanak, ha szükség van rá, és ne várjanak semmit cserébe. Ha mindannyian ezt tennénk, jobb helyen lennénk” – tette hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet