Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

„A minket körülvevő világot a gondolatainkkal teremtettük meg. Nem változtathatjuk meg anélkül, hogy a tudatunkat megváltoztatnánk.” – Albert Einstein.

1. Lehet, hogy ezt most nehezedre esik elfogadni, de minden, ami az életedben történik, segít abban, hogy fejlődj.

Amikor fel akarod adni, emlékeztesd magad a következőre: néha, ahhoz, hogy a dolgok jól alakuljanak, előbb rosszra kell fordulniuk. Néha, ahhoz, hogy elérd, ami igazán jó, előbb keresztül kell menned mindazon, ami rossz.

Ez pedig azért van, mert a legjobb lehetőségek gyakran a legnehezebb pillanatokban jelentkeznek. És akkor fogsz a legnagyobb ellenállásba ütközni, amikor életed legcsodálatosabb pillanata előtt állsz.

2. Az emberekről és a helyzetekről alkotott véleményed meg fog változni. Ez teljesen természetes.

Néhány dolgot teljesen másképp látsz majd a jövőben, mint korábban. Ez igaz az érzésekre is. Nem érzed ugyanazt, amit valaha éreztél. A tény, hogy valamit szerettél a múltban, még nem garantálja, hogy ez örökre így is marad.

Úgy lehetsz hűséges önmagadhoz, ha hagyod, hogy fejlődj, változz, és elfogadod minden új nap kihívásait.

3. Az életben mindig jönnek majd változások, és mindegyiket egyre nehezebb lesz elfogadnod, mint az előzőt.

A fejlődés és a növekedés fájdalmas folyamat. A változás fájdalmas folyamat. De semmi sem lehet rosszabb annál, mint ha megrekedsz valahol, ahová már nem tartozol.

Hatalmas bátorságra van szükség ahhoz, hogy elismerd, változtatnod kell valamin. Ahhoz, hogy felelősséget vállalj, és elfogadd a változást, még több bátorságra van szükség. Mindezt figyelembe véve, a végeredmény megéri az összes befektetett erőfeszítést.

4. Akik a legtöbbet panaszkodnak, azok kapják a legkevesebbet.

Mindig jobb, ha megpróbálkozunk valami nagy cél elérésével, és elbukunk, mintha meg sem próbálnánk. Még ha vesztettél is, ezzel még nem ért véget semmi. Csak akkor ér véget, ha feladod, nem próbálkozol tovább, és panaszkodni kezdesz.

5. A boldogság a saját gondolataidtól függ.

Ha hagyod, hogy a negatív gondolatok hosszasan elidőzzenek az elmédben, akkor azok elérik a céljukat. Megfosztanak a béke és a boldogság érzésétől, és végül legyőznek téged.

Olyanok vagyunk, amilyenné a saját gondolatainkkal tesszük magunkat. Nem tudunk megváltozni, ha nem tudjuk megváltoztatni a gondolkodásunkat.

6. Azzal az ajándékkal születtél, hogy jobbá teheted valaki életét.

Soha ne hanyagold el ezt a képességedet. Légy jó. Élj a jelenben. Légy mindig kész a cselekvésre. Képes vagy rá, hogy jobbá tedd ezt a világot.

Az élet értelme nem csupán annyi, hogy mi magunk boldogok legyünk a magunk kis világában. Az is fontos, hogy segítsünk másoknak, hogy jók, őszinték és empatikusak legyünk másokkal, és összességében úgy cselekedjünk, hogy elmondhassuk magunkról: jól éltük ezt az életet.

7. Minden emberrel valamilyen okból találkozunk az életben.

Ha lehetőséget hagysz rá, mindenki, akivel csak találkozol, hozzájárul valami csodálatossal az életedhez.

Egyesek próbára teszik az erődet, mások segítenek neked, és lesznek olyanok is, akik arra inspirálnak, hogy a lehető legjobbat hozd ki magadból. Légy hálás minden emberért, akivel találkozol életed során. Igen, mindegyikükért!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!