Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A gazdasági helyzet alakulását sosem lehet előrelátni. Nagy a munkahelyi fluktuáció, mert mindenki magasabb fizetésért szeretne dolgozni, azonban a gazdasági elemzők, közgazdászok is egyre gyakrabban hangoztatják, hogy hiába nőnek a fizetések, egyre kevesebbet ér a pénzünk.

A következőkben 7 olyan tanácsot adunk, ami segíthet a pénz megtakarításában.

1. Nézd meg, hogy mire megy el a legtöbb pénzed

Minden vásárlás esetén kérj számlát. Ha fodrászhoz mész, akkor is jegyezd meg az elkért összeget, majd egy héten egyszer, lehetőleg vasárnap, a hét utolsó napján, készíts egy összesítést. A kimutatások azért jók, mert átláthatóbbá teszik a pénzügyeidet, így ha spórolni akarsz, akkor tudni fogod, hogy hol kell visszafognod magad.

2. Nyiss egy külön bankszámlát, ahová a megtakarításaidat helyezheted

Ez a megoldás azért jó, mert tudod azt, mikor a fizetésedet átutalják, hogy egy bizonyos összeg külön egy számlára kerül, így biztonságban érezheted magad. Sőt, egy idő után akár növelheted is a spórolandó összeget.

3. Készíts rövid távú megtakarítási tervet

Ha szeretnél nyaralni menni, akkor 6 hónappal azelőtt készíts egy tervet, ami tartalmaz egy számítást, hogy mennyi pénzt kell félretenned azért, hogy nyugodtan elmehessen a család pihenni, vakációzni.

4. Várj 24 órát

Ha meglátsz egy csodaszép cipőt, ruhát, karórát, amelyet nagyon meg szeretnél vásárolni, és nem igazán van pénzed rá, akkor várj 24 órát. A legtöbb pszichológus egyetért abban, hogy 24 óra után a legtöbb ember lelkesedése csökkenni kezd, így ha valakinek nincs elég pénze, akkor így megelőzheti azt, hogy az anyagi csőd szélére kerüljön.

5. Iratkozz le a különböző cégek reklám hírleveleiről

Ha tudod, hogy hajlamos vagy a túlköltekezésre, és amint meglátsz egy új terméket, azonnal tudod, hogy meg kell vásárolnod azt a terméket, akkor az első lépésed az legyen, hogy iratkozz le a különböző termékek, cégek hírleveleiről, és reklámlapokat se gyűjtsd össze.

6. A számlákat mindig gyorsan fizesd be, lehetőleg akkor, amikor megkaptad a fizetésedet

Ez a módszer azért jó, mert így nem fog rosszul esni, amikor a hónap végén még pár számlát be kell fizetned, de már alig lesz amiből.

7. Hetente vásárolj be

A bevásárlásaidat korlátozd egy hétre, és minden szükséges dolgot vegyél meg egyszerre, egy bizonyos összegből, így nem fogod apránként elkölteni az összes pénzedet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!