Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Te is rettegsz a pókoktól? Nyugi, a környékünkön található pókok többnyire ártalmatlanok, de az igaz, hogy külsejük miatt kissé ijesztőek lehetnek. Ha már a kereskedelemben kapható rovarirtók nem használnak, akkor itt az ideje, hogy kipróbált a természetes módszereket.

Nézzünk 9 természetes módod, amelyekkel távol tarthatjuk otthonunktól a pókokat:

1. Borsmentaolaj + mosogatószer

3 adagnyi vízben oldj fel 1 tk. folyékony mosogatószert és 1 tk. borsmentaolajat. A keveréket jól vegyítsd össze, majd töltsd egy szórófejes üvegbe. Rázd alaposan össze és máris kész a természetes házi rovarírószer.

2. Fahéj

A pókok utálják a fahéj illatát. Helyezz el a lakás minél több pontján egy-egy fahéj rudat és meglásd, egy pók sem fogja megzavarni a nyugalmadat.

3. Menta

Másik kitűnő megoldás a menta illóolaj, amelyet vattapamacsokba csepegtetve a lakás különböző pontjaira helyezhetünk el. Nem csak megvéd a váratlan vendégektől, hanem légfrissítőként is megállja a helyét.

4. Gesztenye

A szelíd- és a vadgesztenye is egyaránt hatékony, ugyanis olyan anyagot tartalmaznak, amelyre a pókok érzékenyek, ezért messziről elkerülik.

5. Sós víz

Sós oldattal is ki lehet végezni a pókokat, csupán fél deci vízre és 100 g sóra lesz szükséged, amelyet alaposan összevegyítve egy szórófejes üvegbe önts és közvetlenül a pókokra fújva használhatod.

6. Fehér ecet

A pókok az ecet szagától is épp annyira irtóznak, mint a fahéjétól. Egy deci ecetet vegyíts fel ki vízzel és fújd a pókra.

7. Citrusfélék héja

Ha hosszas megfigyelés után rájövünk, hogy a pókok hol szeretnek leginkább tanyázni a lakásunk területén, akkor arra a helyre tegyünk citrushéjat, ugyanis ettől is fejvesztve menekülnek.

8. Cédrus vállfák

Ha szekrényünk ruhadarabjait is biztonságban akarjuk tudni, akkor használjunk cédrusból készített vállfákat,

9. Kókuszolaj

A kókuszolaj talán az egyik legmeglepőbb pókriasztó szer. 1/3 – 2/3 arányban keverjünk össze kókuszolajat és vizet, majd egy szórófejes üvegben jól elegyítsük a keveréket. Alaposan fújjuk be a lakást és még csak a környék közelibe se fognak jönni a nyolclábúak.

Ne feledd! Annak ellenére, hogy a pókok ijesztőek, nagyon is hasznosak, így ha egy mód van rá, ne öld meg őket! Ha nem zavarod őket, ők sem fognak zavarni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!