KezdőlapHobbyA 10 legnépszerűbb kutyafajta

A 10 legnépszerűbb kutyafajta

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A zsebkutyáktól, egészen a nagytestű kutyákig minden kutyafajta kelendő, a legtöbb kutyapártit nem érdekli az eb mérete, formája, de még temperamentuma sem. Egyszerűen így szereti.

Bizonyos kutyafajtákat azonban jobban kedvelünk, különleges jellemvonásuk miatt.

10. Shih Tzu

A “játék-kutya” kinézete eléggé arrogáns, legalábbis ezt tartja a Nemzetközi Kutyaszövetség. A Shih Tzu-t valósággal imádták a kínai császárok. A fajta a Lhasa Apso vagy a tibeti hegyikutya és a pincsi kereszteződékéből alakulhatott ki. a Shih Tzu a Ming dinasztia kedvenc kutyája volt.

9. Uszkár

Az uszkár nem egy pufók játékszer, mint ahogy azt sokan hinnénk, hanem egy igencsak sportos állat, amely kiválóan tanítható. Németországban jelent meg, mint vizikutya, bundáját pedig a vadászok szabták ilyenre, hogy könnyebben mozoghasson a vízben. Négy méretű van belőle: óriás, közép, mini és Toy.

8. Tacskó

.. vagy kolbászkutya, Németországból származik, ahol azért tartották mert vakmerő és kellően hosszú, hogy minden borzlyukba be tudja ásni magát és harcolni tudjon az állattal. Méret alapján két tacskófajtát ismerünk, a normál méretűt, melynek súlya 7 és 14,5 kg között mozog, és a törpe tacskót, amelynek súlya alig 5 kg.

7. Buldog

Ki ne lelkesedne egy Buldogért, ellenállhatatlanok, olyannyira, hogy már a nagy Hollywoodi filmekben is gyakran feltűnnek. Eredetileg a Buldogokat bikák vadászására tartották, a brit szigeteken. Az akkori buldogok rossz természetűek voltak és alig ismerték a fájdalmat. Miután a bikavadászatot betiltották, a kutyák gazdáik úgy gondolták “megszelídítik” őket, így jött létre a ma ismert fajta.

6. Boxer

A Boxer egy elegáns kutyafajta, sokak szerint első lábaival képes a bokszolásra, innen is ered a neve. A XIX-ik században Németországban kutyaviadaloknál használták őket. Napjainkban békés természete miatt ismert, gyerekes családoknál gyakran házikedvenc.

5. Beagle

A fajta legismertebb példánya Snoopy! A rajzfilmből ismert karakter egyáltalán nem jellemző a fajtára. A Beagle egy vidám és jó vadászkutya. A brit főurak mindegyike tartott ebből a fajtából, legtöbbször nyúlvadászatokkor vették igénybe segítségüket.

4. Golden retriever

Ezt az intelligens kutyafajtát Lord Tweedmouth alakította ki, aki egy jó retrievert szeretett volna, amely könnyen alkalmazkodik a skóciai környezethez. Így keresztezte a “sárga retrievert” a “tweed water spaniel” fajtával, amely mára már kihalt. A mostani fajta kiváló kutyának bizonyult kisgyerek mellé, a legtöbb vakvezető kutyát is ez a fajta teszi ki.

3. Yorkshire Terrier

A Yorkie a játék-kutya kategóriába tartozik, amely magába foglalja még a chihuahuat is. A fajta 1,8 és 3,2 kg között mozog, és mivel nagyon kicsi régebben egérfogásra használták. Akár egy női táskába is belefér.

2. Német juhász

A Német juhász igazi megtestesítője Rex felügyelő, innen is lett olyan népszerű, kiváló őrzőkutya. A német juhász Németországból származik.

1. Labrador

A Newfoundlansből származó fajta a halászok kedvenc kutyája volt, segített a halfogásban és a hálók húzásában. A retriever tulajdonságokat azután kapta, hogy keresztezték a setterrel, spániellel és más retrieverekkel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet