KezdőlapHobbyA férfi nem hajlandó segíteni terhes feleségének a karácsonyi készülődésben, mert nem...

A férfi nem hajlandó segíteni terhes feleségének a karácsonyi készülődésben, mert nem vallásos

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ünnepekre való felkészülés sok feszültséggel járhat, hiszen rengeteg a tennivaló. Egy férfi azonban azt mondja, nem látja értelmét a felhajtásnak, és nem hajlandó segíteni terhes feleségének az előkészületekben. A férfi a Redditen osztotta meg a történetét, és kért tanácsot más felhasználóktól a kérdésben.

A férfi először is elmesélte, hogy mivel nem vallásos, soha nem ünnepelte a karácsonyt, de a felesége komolyan veszi a felkészülést.

„Ő szereti, és a fiaink is, ezért hagytam, hadd csinálják” – írta.

Annak ellenére, hogy öt hónapos terhes, a felesége az idén is ragaszkodik a szokásos ünnepséghez, és eredetileg az volt a terve, hogy most is mindent egyedül szervez meg, mint általában.

Idő közben azonban belátta, hogy mégsem képes erre, és a férje segítségét kérte.

„Most azzal nyaggat, hogy segítenem kellene, és át kellene vállalnom a terhek egy részét, mert nem tud mindent egyedül megoldani, mint korábban. A válaszom nem volt.”

A férfi szerint itt sokkal inkább az elvről van szó, mivel már korábban kijelentette, hogy nem hajlandó részt venni a karácsony megünneplésében, ráadásul fogalma sincs róla, hogy kell felállítani egy karácsonyfát.

„Mondtam neki, hogy soha nem vállaltam, hogy részt veszek a karácsony megünneplésében, és semmilyen formában nem vagyok hajlandó segíteni, csak azért, mert terhes. Azt mondtam, hogy oldja meg valahogy, vagy kérjen segítséget más családtagoktól.”

A felesége próbálta meggyőzni őt, és azzal érvelt, hogy ez nem igazságos a két gyerekükkel szemben, akik nagyon szeretik a karácsonyt, és már hozzászoktak a családi ünnepléshez.

„Sokat beszéltünk róla, és végül határozottan megkértem, hogy ne hozza fel többet a témát. Most napok óta nem szól hozzám, és úgy tesz, mintha megszegtem volna valami fogadalmat, pedig soha nem ígértem semmit” – írta a férfi.

A felhasználók többsége természetesen egyetértett abban, hogy a férj tévedett. Az egyik hozzászóló felhívta a figyelmét arra, hogy csak mert korábban nem ünnepelte meg a karácsonyt, vagy nem állított még karácsonyfát, nem jelenti azt, hogy ne tanulhatná meg a szükséges dolgokat, hogy boldoggá tegye a családját.

„Nem egy bombát kell hatástalanítanod. Fények, díszek, esetleg néhány girland és kész – fel is van díszítve a fa. Ez egy nagyon szánalmas példa arra, hogy használd fegyverként az inkompetenciádat” – írta.

A férfi minderre csak azt válaszolta, hogy nem akarja arra vesztegetni az idejét, hogy megtanuljon fát díszíteni, mire egy másik felhasználó rámutatott, hogy a családdal töltött idő az ünnepek alatt nem időpazarlás. A férfi azonban azt válaszolta, már így is éppen elég időt tölt a gyerekeivel.

„Mi köze ennek ahhoz, hogy apaként játszol a saját gyerekeiddel?” – kérdezte egy másik felhasználó. „Szülőként az a minimum, hogy az ünnepektől függetlenül is töltesz időt a gyerekeiddel. Ez még nem jelenti azt, hogy nem kell felkészülnöd az ünnepekre.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet