A tulipánokat mindenki szereti, különösen azért, mert könnyen termeszthetők, és minden tavasszal kiszínezik a kerteket. Ha azt szeretnéd, hogy a következő szezonban korábban gyönyörködhess a kedvenc virágjaidban, most eltanulhatsz a profiktól egy olcsó trükköt, ami nemcsak a tulipánhagymákat táplálja, hanem újjáéleszti a kertedet!
Alig várjuk, hogy tavaszi napsugarak előcsalogassák a földből az év első virágait, köztük a csodaszép tulipánokat is. Ahhoz, hogy mielőbb virágba boruljanak, ajánlott a tulipánhagymákat még novemberben elültetni.
Nem kell tartanod attól, hogy a téli hideg elpusztítja őket, amennyiben 5-6 centiméter mélyre szúrod el a gumókat. És hogy elősegítsd a növekedésüket, egy banális konyhai alapanyagot kell a talajba keverned – ez nem más, mint a szuperhatékony virágtrágyaként működő kukoricakeményítő.
A kukoricakeményítő egyike azoknak a konyhai alapanyagoknak, amelyeknek számos előnye van. Nemcsak a bőrre és a hajra, hanem a növényekre nézve is jótékony hatást fejt ki. Tudtad, hogy a kukoricakeményítőből házi műtrágyát készíthetsz, amely segíti a tulipánjaid virágzását?
Keverj össze 1 evőkanál kukoricakeményítőt és 1 evőkanál hamut egy edényben, fél liter vízzel. Oldd fel teljesen az összetevőket, majd öntsd a keveréket a tulipánföldbe.
Vigyázz, hogy az oldatból ne kerüljön a levelekre vagy a bimbókra. Ismételd meg a folyamatot hetente egyszer, a vegetációs időszak alatt.
A kukoricakeményítő, mint műtrágya előnyei
Javítja a talaj szerkezetét: bár önmagában a kukoricakeményítő nem tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyek a növények önálló virágzásához szükségesek, növeli a talaj porozitását, ami megkönnyíti a gyökerek számára a víz és a tápanyagok felvételét.
Segít megtartani a nedvességet: a kukoricakeményítős oldat segít megtartani a nedvességet a talajban, így biztosítva, hogy a tulipán gyökerei elegendő vízhez jussanak a növekedési ciklus során, különösen tavasszal.
Serkenti a gyökérnövekedést: a kukoricakeményítőben lévő szénhidrátok serkenthetik a gyökerek erős növekedését, ami elősegíti a tápanyagfelvételt és a növények általános egészségét.