Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokszor hivatkoztunk cikkeinkben arra, hogy a humor az egyik legfontosabb tulajdonság, amivel ismerkedni, csábítani és szórakoztatni lehet, de még sosem foglalkoztunk önmagával a humorral.

Kis gondolkozás után arra a következtetésre jutottam, hogy a humor az ember egy plusz érzéke. Talán ezért is hívják “humorérzéknek”. A humoros embereknek ezek szerint egy plusz érzékük lenne? Meglehet, de ami biztos, hogy tanulható és fejleszthető.

Cikkünk egy rövid, de alapos összefoglalással próbál szolgálni azok számára, akik szeretnék fejleszteni és minden körülmények közt kellemesen elviselhetővé tenni, csiszolni saját humorérzéküket.

A bemagolt, csak úgy felhozott viccek sosem ütnek igazán. Akinek ezzel nincs gondja, az örüljön. Ez a cikk nem az ők számára íródott, de az is meglehet, hogy tanulhatnak belőle!

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy megfelelő hozzáállással akár sértegethetünk is valakit. Persze nem durván, mert a lényeg az, hogy hogyan fogalmazunk. Példa: csaj:”Ma kaptam egy négyest.” én kis mosollyal:”Ilyen butus vagy? Otthon mit fognak szólni? Beengednek egyáltalán?”. Persze saját tapasztalatból hoztam példát, mert ez kézzel foghatóbb. Nevetett, más is nevetni fog ha van minimális humorérzéke. Talán kis neg is volt ebben, de azért mégse hülyéztem le. A lényeg hogy bármi lehet vicces, csak kreativitás kérdése. Azt tudom tanácsolni, hogy figyeld a körülötted lévő embereket, hogy ők hogyan nevettetnek meg másokat. Emellett egy darabig arra fokuszálj, hogy mindenben, környeztben, beszélgetésekben arra figyelj, hogy mi az, amiből “viccet lehetne csinálni”. Egy idő után ez belédépül.

Egy másik módja a humorizálásnak, ha vicceket olvasgatsz, vicces történeteket. Viszont ezeket csak nagyon ritkán szabad önmagukban, nyersen elmondani. Olyanok mint a sablonok. Legjobb ha beleépíted ezeket a beszélgetésbe.

És végül, a fun szavak, kifejezések, amiket beleépítesz a beszélgetésekbe. Pl.: “Vicces volt” helyett “Nagyon fun volt”, dicsekszik valamivel: “Komolyan?!” helyett “Ja, hogy teee!” (kedvencem), vagy “Ja, te ilyen jó vagy?”.

Szerintem ezek a leglényegesebbek, egy idő után elfogadják, hogy humoros vagy, és alapból szeretnek majd veled lenni. Még ha rosszabb napod lesz, és kb. megse szólalsz, akkor is próbálnak majd megnevettetni, jól érzik magukat melletted, mert tudják, hogy vicces emberke vagy.

Jah és persze alapszabályok, amiket lehet felesleges is már leírni:

– saját viccen nem nevetünk (elsőként semmiképp)
– poénjaink elmondása közben nem röhögjük szét magunkat
– utána csináljuk tovább amit eddig csináltunk, ne álljunk meg és ne várjunk elismerést

Tudom javasolni pl. Forma1-et (most éppen azt nézem, és arról jutott eszembe), amikor Palik Laci van. Nézd meg a semmiből kb. milyeneket poénkodik már, egy, sokak által unalmasnak tartott futam alatt. Tehát a humort “tanulni” nagyon sok helyről lehet, sok a lehetőség. A lényeg a kreativitás, és a jómodor.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!