KezdőlapHobbyA kertész szerint ezért kell ősszel megmetszeni a muskátlit

A kertész szerint ezért kell ősszel megmetszeni a muskátlit

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A muskátli rendkívül népszerű virág, ami sok erkélyen, illetve kertben megtalálható. Az alábbiakban megtudhatod, milyen technikákat kell alkalmaznod ősszel, hogy a növény egészséges maradjon, és a következő évben is látványosan virágozzon.

A muskátlit sokan egynyári növényként tartják, és általában inkább cserépbe vagy balkonládába ültetik, mint közvetlenül a kertbe. A legtöbb muskátli tavasz közepén kezd virágozni, és napos helyen, jó vízelvezetésű talajban akár késő őszig is virágozhat, az első fagyok beálltáig.

Mivel a muskátli egyáltalán nem viseli jól a hideget, ha teleltetni szeretnénk, már az első fagyok idején be kell vinni a lakásba.

A másik rendkívül fontos dolog a növények egészségének megőrzéséhez a metszés. Ezt tavasszal és ősszel kell elvégezni. A tényleges metszést – vagyis a növény alapos visszavágását, nem csak egyszerűen az elhalt virágok és levelek eltávolítását – ősszel kell elvégezni.

Vágd vissza alaposan a muskátlikat, és tisztítsd meg a töveket minden elszáradt levéltől és virágtól is. Ne feledd azonban, hogy a hőmérséklet csökkenésével, meleg, de világos helyről kell gondoskodnod a növény számára, ha azt akarod, hogy késő őszig virágozzon.

Technikák a muskátli virágzásának fokozására

Közvetlenül a muskátlik visszavágása, az elhalt levelek és virágok eltávolítása után jó, ha a növényeket valamilyen tápszerrel kezeled – amennyiben lehetséges, válassz természetes tápszert, ami serkenti a virágzást, különösen ősszel, amikor a hőmérséklet csökkenni kezd.Ami a növény vízigényét illeti, az ősszel alacsonyabb. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy ebben az időszakban több lehet a csapadék, mint nyáron. Minden időjárási jelenség befolyásolja a muskátlik talajának nedvességét, különösen, ha a szabadban tartjuk a növényeket.

Egy vékony réteg mulccsal vagy istállótrágyával is betakarhatjuk a muskátli földjét. Ez magába szívja a fölösleges nedvességet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet