KezdőlapHobbyA kézzel szőtt dekoratív szőnyeg

A kézzel szőtt dekoratív szőnyeg

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha új, kézzel készített szőnyeget keres otthonába, akkor a hazai internetes boltokban a sokoldalú keleti szőnyegek közül választhat. Ezek a kívánt méret és stílus megtalálásától a színséma kiválasztásáig segítenek megtalálni az otthonához legmegfelelőbbet. A kézzel készített keleti típusok időtlen és elegáns kiegészítők, amelyek teljesen megváltoztathatják az adott helyiség megjelenését. Nagyszerű befektetés is, hiszen még hosszú évekig nagy kereslet lesz rájuk. De hol kezdje? Olvasson tovább, hogy megismerje a legfontosabb tudnivalókat.

A sokszínű szőnyegek

Ha a szoba távolabbi végéből nézi, észre fogja venni, hogy a szőnyeg észrevehetően világosabbnak tűnik, mint amikor alulról szemléli.

A Marakesh kézi pamut kelim szőnyeg kissé költséges, 40 ezer forintért vásárolhatjuk meg. Azonban ez a csodaszép kelim típus a maga keleties hangulatával lenyűgöző légkört teremt. Az évszázados tradíciót életre keltő szőnyeg nem véletlenül vált olyan közkedveltté világszerte.

Élénk színkombinációi új árnyalatokat adnak a legegyhangúbb helységhez is, vidámságot és örömöt sugároznak, miközben egyediségük különleges kézügyességről árulkodik. A különbség már első látásra szembetűnő lesz.

Mi az a kelim?

A kilimek már ősidők óta a világ közkedvelt és leginkább keresett szőnyegei közé tartoznak.

A tradicionális kilim legfőbb ismertetőjegye, hogy a hagyományos szőnyegeknél jóval vékonyabb, ennek ellenére tartós. Ha költséghatékony, ám ritka és jellegzetes szőnyeget keres, akkor a kézzel szőtt kilim remek választás, hiszen sosem készül belőle két egyforma típus. A padlószőnyeg-funkció mellett az egyszínű falakat is újjávarázsolhatjuk vele. Nagyon jó futószőnyegként előterekbe, nappalikba, valamint gyerekszobákba. Anyagát tekintve 100% pamut, és padlófűtés esetén is jól bírja a strapát és a terhelést.

Szőnyegvásárlás előtt

A szőnyegvásárlás egyike azoknak a döntéseknek, melyeket át kell gondolnia. A kézzel készített szőnyeg egy műalkotás. Legyünk tisztában a döntéssel kapcsolatos fontos változókkal, beleértve a szőnyeg szálait, a színét, a textúráját és a szoba méretét. A keleti selyemszőnyeg gyakran drágább, mint egy gyapjúszőnyeg, ugyanis itt drágább az alapanyag, és azért is, mert a selyemszőnyeg szövése az anyag finomabb volta miatt sokkal tovább tart.

Mindig ellenőrizze a kézzel készített keleti szőnyegeket árusító vállalkozások értékelését. Nézze meg, mit mondanak az ügyfelek ezekről a cégekről. A pozitív értékelésekkel valószínűleg nagyszerű élményben lesz része.

A kézzel készített szőnyegek nemcsak funkcionálisak, de dekorációjuk és dizájnjuk is lényeges jellemzőik közé tartoznak.

Kiegyensúlyozott, jó elrendezésű és harmonikus? Van benne térbeli mélység és letisztultság? Ha ezek az elemek hiányoznak, előfordulhat, hogy félreértelmezték a dizájnt, és olyan szőnyeget kaphat, amely nem egyezik meg a szempontjaival. A szőnyeg ilyen szempontokból megfelelő kialakítása nagyon fontos használója stílusérzete és kényelme szempontjából.

A stílusos lakáskiegészítők

A szőnyegek sokat adhatnak otthona kényelméhez és szépségéhez, ezért ismerje meg őket alaposan. Szeressen bele a választott szőnyegbe, és legyen biztos benne, hogy hosszú távon is szeretni fogja. Keresse benne a művészi vonzerőt, nézze meg, hogy megfelel-e az esztétikumának.

Vásároljon jó minőségű, kézzel készített keleti szőnyeget az olcsó vagy gépi keleti szőnyeg helyett, és sokkal elégedettebb lesz.

A szőnyeg tisztítása

A gyapjúból, kézzel készített szőnyeg gondozása gyakran felmerülő kérdés. Ha új szőnyeget keres, érdemes meggyőződnie róla, hogy könnyű lesz-e tisztán tartani. Vegye figyelembe a szőnyeg anyagait. Általában minden gyapjúszőnyeg nagyon szépen ápolható a juhoktól származó természetes lanolinnak köszönhetően. Ezért tartják a gyapjút még mindig a keleti szőnyegszálak királyának.

A szőnyegeket csak abban az esetben ajánlatos megtisztítani, ha láthatóan szennyezettek. A kis forgalmú területen használtak 5 évente igényelnek tisztítást, míg a nagy forgalmú területen lévő szőnyeget évente egyszer célszerű szakszerűen karbantartani.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet