KezdőlapHobbyA közösség összefogott, hogy megmentse a csatornába szorult idős, siket kutyát

A közösség összefogott, hogy megmentse a csatornába szorult idős, siket kutyát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az elveszett kutyát két nap után sikerült megmenteni, és csodával határos módon megúszta csonttörések, sőt, komolyabb zúzódások nélkül.

Zoey, egy 15 éves, siket kutya, 2021. augusztus 19-én tűnt el otthonról. Az aggódó tulajdonosok családtagjaik és barátaik segítségét kérték, hogy megtalálják az állatott.

„Megosztottam a NextDoor alkalmazásban, hogy eltűnt a kutyánk, és sokan megadták a telefonszámukat, és azt mondták, szívesen segítenek keresni” – mondta Andrea Tankersley, a kutya egyik gazdája. Többen is megpróbáltak segíteni, és értesítették, ha láttak egy ismeretlen kutyát a környékükön, de egyik sem Zoey volt.

Mivel Zoey hallása sérült, nem hallhatta, ahogy a gazdái a nevén szólítják. „Leginkább az nehezítette meg a dolgunkat, hogy Zoey siket” – mondta Brennan Tankersley. „Tehát hívtuk őt, a nevét kiabáltuk, természetesen tudtuk, hogy hiába, de nem tehettünk róla, ösztönösen így tettünk.”

Végül megtalálták Zoey-t, aki egy vízelvezető csatornába szorult. Mivel a gazdáinak fogalmuk sem volt róla, hogy szabadítsák ki onnan, kénytelenek voltak segítséget hívni. Rendőrök, tűzoltók és mentősök is reagáltak a segélyhívásra, és együtt próbálták kitalálni, hogy tudnák biztonságosan kihozni a kutyát a csatornából.

Így 2021. augusztus 21-én dél körül a mentőcsapatok összegyűltek, és megpróbáltak kidolgozni egy tervet. „Elő kellett állniuk egy B, C, sőt, D tervvel is, és elszánták magukat, hogy bármit megtesznek” – mondta Andrea Tankersley.

A vízügyi osztály leengedett egy kamerát a csatornába, hogy a mentőakció során végig szemmel tarthassák a kutyát. „Nehéz volt nézni” – mondta Brennan Tankersley. „Csak ült ott, és lihegett. Tudtuk, hogy melege van, hogy fáradt.”

A mentőakció során az egyik tűzoltó felvetette, hogy egy gördeszka hasznos eszköz lehetne, ha le tudnának juttatni egyet a csatornába, és egy szomszédságban élő óvodás kisfiú, Hunter, fel is ajánlotta a segítségét. „Annyira lelkesen próbált segíteni nekünk. Szívmelengető érzés volt” – mondta Kristi Weil, az egyik rendőrtiszt, aki részt vett a mentőakcióban.

Zoey megmentése 11 órát vett igénybe. A mentőalakulatok jó hasznát vették a gördeszkának is, és mielőtt visszaadták volna Hunternek, aláírták azt.

Amikor Zoey-t végül kimentették a csatornából, a gazdái megkönnyebbülve látták, hogy nem törött csontja, és nem szerzett komolyabb sérüléseket. „Ez kétségtelenül egy csoda. Csodálatos. Nem is tudom, hogy lehetséges, hogy nem törött el semmije és nem sérült meg” – mondta Andrea Tankersley.

A közösség tagjai ugyan nem vettek részt közvetlenül a mentési folyamatban, de vizet és pizzát vittek a mentőalakulat tagjainak a nap folyamán.

„Elképesztő volt” – mondta Weil. „Mindenki nagyon segítőkész volt. Ujjongtak és sírtak örömükben, amikor Zoey megmenekült. Nagyszerű volt látni, ahogy a közösség összefogott és szurkolt a sikeres végkifejletnek. Ahogy azt is jó volt látni, ahogy a család visszakapta imádott kedvencét” – tette hozzá a rendőrtiszt.

A teljes mentési folyamatot dokumentálták és megosztották a Facebookon az arlingtoni tűzoltóság oldalán.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet