Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hogy a pihe-puha kis négylábúak egy csomó mindenre jók, azt eddig is tudtuk: megnyugtatnak, szeretet adnak, jelzik a szervezeten belüli betegség helyét és még sorolhatnánk. De azt, hogy mennyire jó hatással van az emberre az, hogyha egy puha cicának mesét olvashat fel, még nem tudtuk.

cica-nyito

Egy Pennsylvaniában élő állatvédő liga különös programmal állt elő: menhelyen tartózkodó cicáknak olvashatnak fel mesét gyerekek. Ez az akció nem csak megnyugtatja a gyerekeket, hanem hozzájárul a felelősségteljes viselkedés kialakulásához is.

A felolvasás előnye az is, hogy a cicák nincsenek egyedül, és kiderült az is, hogy nagyon nyugtatóan hat rájuk a meseolvasás. A gyerekek is nagyon jól szórakoznak, és közben az is nagyra értékelendő, hogy legalább azt az időt nem a számítógép előtt töltik.

A programban sok olyan gyerek vesz részt, akik olvasási nehézségekkel küzdenek, és ezen a téren is nagy eredményeket értek el: a gyerekek egy idő után sokkal gördülékenyebben olvasnak.

cica1

cica2

cica3

cica4

cica5

cica6

cica7

cica8

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!