KezdőlapHobbyA rendőrök közbeléptek, miután egy tolvaj ellopta a borravalós üveget a gyerekek...

A rendőrök közbeléptek, miután egy tolvaj ellopta a borravalós üveget a gyerekek limonádés standjáról

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A rendőrsök segítettek „megédesíteni a savanyú helyzetet.”

Nehéz elképzelni, hogy valaki gyerekektől lopjon, a 9 éves Katelyn és Elias Smidt esetében mégis pontosan ez történt. Az Iowa állambeli Ames városában élő ikrek idén augusztusban úgy döntöttek, felállítanak egy limonádés standot a szomszédságukban.

A gyerekek izgatottan várták a vásárlókat a házi készítésű limonádéval, és minden nagyszerűen is ment, amíg egy nő el nem lopta a megkeresett pénzt.

Az ikrek édesanyja, Karen Hatting Smidt, megosztotta a történetet a Facebookon: „Te jó Isten. A gyerekek egész nyáron nagyon várták a limonádés standjuk megnyitását. Ma volt a nagy nap! Rengeteg csodálatos ember állt meg a standnál. De aztán bekerült a többi közé egy „férges alma.” Megálltak a felhajtón, és Katelyn megkérdezte a nőt, aki kiszállt az autóból, hogy kér-e limonádét. A lány felkapta a borravalós üveget, visszaült az autóba, és elhajtottak a gyerekek összes pénzével. A kép még korábban készült, a nap kezdetén” – írta az édesanya, aki a bejegyzés mellé egy képet is megosztott a gyerekek standjáról.

A nő jelentette az esetet a rendőrségnek. Celena Rohland tiszt hallotta a történetet, amelyet aztán elmesélt a kollégáinak, akik elmondták a barátaiknak. Az elkövetkező néhány napban a környékbeliek elözönlötték az ikrek limonádés standját, hogy így kárpótolják őket az ellopott pénzért.

Rendőrök, tűzoltók, helyi vállalkozók és környékbeli lakosok egyaránt jelentkeztek a standnál.

„Rohland és a többiek a közösségünkből megváltoztatták a helyzetet, amikor megjelentik, hogy kimutassák a támogatásukat a rablás után” – mondta Smidt a Fox News-nak. „A gyerekek megijedtek és elbizonytalanodtak, nem tudták, megbízhatnak-e a következő vásárlóban, de aztán jöttek ők, és ettől elkerekedett a szemük, és újra mosolyogva és izgatottan szolgálták fel a limonádét.”

„Az utcánk tele volt rendőrautókkal, tűzoltóautókkal és rengeteg mosollyal. Nekik köszönhetően a gyerekek újult energiával nyitották meg a standjukat másnap, és a rá következő napokon. A közösségünk nagy támogatást nyújtott, ami még mindig lenyűgöz minket” – tette hozzá az édesanya.

A gyerekek szörnyen érezték magukat, miután az a nő elhajtott a pénzükkel, de a közösség támogatása és szeretete új lendületet adott nekik. Az ikrek válaszként ingyen kínálták a limonádéjukat, és a fizetséget opcionálissá tették. Aztán azt is bejelentették, hogy az így összegyűlt pénzt a “Shop with a Cop” programnak adományozzák – ez a kezdeményezés segít a hátrányos helyzetű családoknak a karácsonyi bevásárlásban.

Létrehoztak egy Venmo-fiókot, ahol rövid időn belül 3525,40 dollár gyűlt össze a “Shop with a Cop” program számára.

A forgalmas napok után Smidt és a gyerekek annyira kimerültek voltak, hogy kénytelenek voltak tartani egy pihenőnapot.

Ha egy közösség tagjai összefognak a változás érdekében, elképesztő dolgok történhetnek. Ráadásul az ikrek megtanulták, hogy, bár az életben lesznek nehéz pillanatok, egy pohár jéghideg limonádé sok mindent megoldhat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet