KezdőlapHobbyA rózsák "őrülten virágozni fognak", ha most elvégzed ezt a könnyű, "10...

A rózsák „őrülten virágozni fognak”, ha most elvégzed ezt a könnyű, „10 másodperces” munkát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ősz beköszöntével azt hihetnénk, hogy a rózsák virágzásának ideje már elmúlt. Pedig az ősz valójában az egyik legjobb időszak a rózsák számára, amik a hűvösebb hőmérséklettel újra virágzásnak indulnak.

Van egy egyszerű feladat, aminek elvégzésével elérheted, hogy rózsáid a következő hetekben is bimbózzanak és virágozzanak az ősz folyamán.

A trükk valójában egészen egyszerűen annyi, hogy továbbra is folyamatosan vissza kell vágnod az elhervadt virágokat, és új bimbók jelennek meg a helyükön.

Természetesen ez nem csak a rózsákra vonatkozik; a virágok többségének nagy hasznára válik, ha rendszeresen eltávolítjuk az elhalt virágokat, leveleket.

Vágd le az elhervadt virágot közvetlenül a virág tövének a szárhoz való csatlakozási pontja alatt.

A megmaradt bimbókat vagy virágokat hagyd meg a száron. Ha pedig egy száron már minden virág elhervadt, az egész szárat visszavághatod, a legalsó virágtól számított első 5-ös levél felett.

A rózsáknak ugyanakkor egyensúlyra van szükségük a napfény és az árnyék között, és Philip Harkness kertészeti szakértő szerint, ha egy kicsit úgy gondolunk a növényekre, mint az emberekre, az segíthet jobban megérteni, hogy viselik a szélsőséges körülményeket.

„A megelőzés könnyebb, ezért gondoskodjunk arról, hogy a rózsáknak legyen napfényük, és ne legyenek túl sötét és túlzsúfolt helyeken. Ha egy nagy sövény közelében vannak, akkor küzdeni fognak a vízért és a fényért. Ha a növény stressznek van kitéve, hajlamosabb rá, hogy megbetegedjen” – magyarázta a szakértő.

„Gondolj a növényekre úgy, mint az emberekre. A forró, száraz körülmények között, és ha konkurenciájuk van, stresszesek lesznek. Ha a környezetet megfelelővé tesszük a számukra, sokkal jobban boldogulnak, mintha alultápláltak, alul- vagy túlöntözöttek lennének” – mondja Harkness, hozzátéve, hogy a tápoldatozás is elengedhetetlenül fontos körülbelül kéthetente.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet