Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szájvíz egy hasznos dolog, hiszen a fogmosás után az egész szájüreget kifertőtleníti, megakadályozva ezáltal a bakteriális, vírusos fertőzéseket, valamint a fogszuvasodást.

A szájvíz nem csak a száj fertőtlenítésére szolgál! Íme, 9 dolog, ahol még hasznát veheted a terméknek!

Azonban másféle területeken is fel lehet használni a szájvizet, lássuk mire és hogyan.

1. Felfrissít

Ha szeretnél felfrissülni, de nincs időd zuhanyozni, egy kevés szájvizet tégy egy vattakorongra, majd azzal kend be a hónaljad, most le az arcod, így minden kellemetlen baktériumtól megszabadulsz.

2. Remek lábápoló

1:1:2 arányban keverj össze szájvizet, almaecetet és vizet, majd ebbe áztasd bele a lábaidat 10 percre, utána úgy fogod érezni, mintha kicserélték volna mindkét lábfejed.

3. Remek rovarűző

Egy szórófejes flakonban tölts bele némi szájvizet, adj hozzá pár csepp menta illóolajat, majd fújd be azokat a területeket, ahol a rovarok, hangyák szoktak randalírozni.

4. Tartsd tisztán a mosógépedet

Indítsd be a mosógépet, természetesen ruhák nélkül, és önts bele fél pohár szájvizet. Ezzel a módszerrel remekül ki tudod fertőtleníteni a mosógépedet.

5. Fertőtlenítsd a ruháidat

Sok ember nem akar használni fehérítőt, mert fél a káros és erős kémiai anyagoktól. Azonban a szájvíz teljesen ártalmatlan, így nyugodtan a mosógépbe tölthetsz 1 pohár szájvizet, majd mosd ki a ruháidat, amelyek így teljesen kórokozó mentessé válnak.

6. Enyhíti a viszkető érzést

A bőrön megjelenhetnek különböző viszketést okozó kiütések, de a rovarcsípések is kiválthatják ezt a kellemetlen érzést. A szájvíz viszont enyhíti a viszketést, ezért kend be magad azokon a helyeken, ahol viszket, hogy megszűnjenek a tünetek.

7. A WC-t is fertőtleníti

Ha kifogytál az egyéb fertőtlenítőszerekből, sebaj, egy kevés szájvízzel töröld le az ülőkét, és máris tiszta és kórokozó mentes lesz minden felület.

8. Frissen tartja a virágokat

A vágott virágok vízébe érdemes kevés szájvizet önteni, mert ez megakadályozza a rothadást okozó baktériumok szaporodását, így a virágok több ideig fognak tartani a vázában.

9. Fertőtleníti a fogkeféket

Éjszakára tedd bele egy félig szájvízzel teli pohárba a fogkefédet, és reggelre sokkal tisztább és frissebb lesz, így kevésbé leszel kitéve a fertőzésveszélynek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!