KezdőlapHobbyA szakértő szerint a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy csak száraztápot adsz...

A szakértő szerint a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy csak száraztápot adsz a kutyádnak!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Annak érdekében, hogy egészséges legyen a kutyánk, nagyon fontos az egészséges táplálkozás biztosítása. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kedvencüket csak száraz táppal etetik, anélkül, hogy átgondolnák, milyen kockázatoknak teszik ki őket.

A száraztáp önmagában egyáltalán nem egészséges választás a kutya számára. Ha azt szeretnénk, hogy házi kedvencünk egészséges legyen, több szabályt is figyelembe kell venni a táplálását illetően.

A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható nedves táp úgy van kialakítva, hogy megfeleljen a házikedvenc alapvető táplálkozási szükségleteinek. Alapjában véve jó választás, de önmagában mégsem elég, hiszen az alapvető tápanyagok hiányoznak belőle.

A kutyáknak különféle fehérjékre, zsírokra, vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek maradjanak, és ezeket csak a száraztáp nem tudja biztosítani.

Miért veszélyes a száraztáp a kutyák számára?

A száraztáp magas kalóriatartalmú lehet, és sok kutyatulajdonos nem tartja be a megfelelő adagolást, ami súlygyarapodáshoz és elhízáshoz vezethet.

Ha mindig ugyanazt a száraztápot adjuk, a kutya egy idő után elveszítheti az érdeklődését, és az is megtörténhet, hogy nem eszik belőle.

A kutyáknak is vannak preferenciái, akárcsak az embereknek. Egyesek szeretik a száraztápot, míg mások egyáltalán nem. Ha megpróbáljuk erőszakkal etetni őket, mert nem kapnak mást, fennáll a veszélye, hogy megbetegednek, hánynak és kiszáradnak.

Mire kell figyelni a kutyáknál?

Ha úgy tűnik, hogy a négylábú apatikus, vagy valami megváltozott a hangulatában, az egyértelmű jele annak, hogy nincs jól.

A higiénia is legalább olyan fontos, mint a táplálkozás, ápoljuk, nyírjuk meg a szőrét, ha szükséges, mossuk meg, rendszeresen vigyük állatorvosi ellenőrzésre.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet