KezdőlapHobbyA "szomorú" menhelyi kutya, aki minden reményét elvesztette, percekkel az eutanázia előtt...

A „szomorú” menhelyi kutya, aki minden reményét elvesztette, percekkel az eutanázia előtt menekült meg

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Bear a 11 éves kóbor kutya élete nagyrészét Texas utcáin töltötte, majd bekerült egy menhelyre, ahol eutanázia várt rá. A menhely munkatársai nem értették, hogy a kedves, kiegyensúlyozott, szeretetéhes kutyus miért került fel az eutanáziás listára, de aznap 28 társával együtt elaltatás várt rá.

“Imádtuk Bear-t, de mégis úgy tűnt, hogy itt az ideje, hogy elbúcsúzzunk tőle. Nyugodt és barátságos, és mégis valahogy felkerült arra a listára, így döntöttek, nem volt mit tennünk” – mesélte Madeline Garvis, a BARC Állatmenhely önkéntese.

A "szomorú" menhelyi kutya, aki minden reményét elvesztette, percekkel az eutanázia előtt menekült meg

Az állatmenhely évente 25 ezer állatot fogad be, és keményen dolgoznak azért, hogy mindenikük otthonra találjon.

“Vannak kutyák, akik komolyabb egészségügyi, esetleg viselkedési problémákkal küzdenek, vagy túlságosan idősek már, és hosszú ideje nem akarta senki örökbe fogadni őket. Ilyenkor gyakran kérjük ideiglenesen “nevelőszülők” segítségét, mert különben sajnos csak az eutanázia az egyetlen út az ilyen magas létszám mellett” – mondta az önkéntes.

Bear júniusban érkezett a menhelyre, és úgy tűnt, valami nagyobb probléma van vele, mert egész nap csak feküdt, a fejét is alig akarta felemelni.

A "szomorú" menhelyi kutya, aki minden reményét elvesztette, percekkel az eutanázia előtt menekült meg

“Ő volt az egyik legszomorúbb kutya, akit valaha láttam. Úgy döntöttem, elviszem sétálni, lássam, hogyan viselkedik a természetben. Amint megérezte a friss levegőt és a nap sugarait, teljesen új életre kelt. Mintha kicserélték volna. Ő lett az egyik kedvenc kutya a menhelyen. A többi önkéntessel együtt eldöntöttük, hogy új otthont keresünk neki” – mesélte Gravis.

A menhelyi kutyák is megérdemlik a második esélyt az új életre: Bear-t egy órával az eutanázia előtt fogadták örökbe.

@madgarv go change some lives ? @BARC ANIMAL SHELTER VOLUNTEERS #fyp #adoptdontshop #fosteringsaveslives ♬ Married Life (From "Up") – Sergy el Som

Fotó: TikTok

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet