KezdőlapHobbyA tapasztalt kertészek a beérett paradicsomot októberben a földbe ültetik - Zseniális...

A tapasztalt kertészek a beérett paradicsomot októberben a földbe ültetik – Zseniális megoldás, amit te is ki fogsz próbálni!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Vannak, akik előszeretettel ültetnek fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát és számos más növényt, beleértve a paradicsomot is, október végén. Sokan kíváncsiak, hogy mi lehet ennek az oka. Nos, a szakértő kertészek felfedték a titkot.

Miért érdemes október végén ültetni a paradicsomot?

A paradicsom őszi ültetési módja meglehetősen régre nyúlik vissza. Annak érdekében, hogy ne befolyásolja a gazdákat a rossz idő, volt egy speciális módszerük.

Ha októberben szeretnénk paradicsomot ültetni, akkor érdemes 12-18 cm mélységű lyukat ásni. Mindegyik lyukba tegyünk egy érett paradicsomot. Fontos, hogy a gyümölcs ne repedjen meg a földben.

Az ideális még az lenne, ha a paradicsom teteje felett legfeljebb 10 cm-es talajréteg húzódna. Ezenkívül azokra a lyukakra, amelyekbe a paradicsomok kerülnek, olyan műanyag ládákat kell rakni, belenyomva a földbe, fejjel lefelé, amelyeket általában a termények tárolására használnak. Így a műanyag ládák védelmet biztosítanak bizonyos állatokkal, kártevőkkel szemben.

Mikor bújnak ki az első hajtások?

Az első hajtásokat tavasszal fogjuk észrevenni, a meleg beálltával ugyanis jobban beindul a növekedés. Amikor odakint 5 és 10 fokos hőmérsékletet mutatnak a hőmérők, fedjük le a paradicsom lyukat fóliával.

Akkor távolítsuk el a fóliát, amikor kialakulnak a palánták kiültetésének időjárási feltételei. Ez a trükk ideális azoknak, akik a városon kívül kertészkednek, és ráadásul így a növények jobban ellenállnak a külső károsító tényezőknek.

De nem ez az egyetlen trükk, amellyel gazdag paradicsomtermést érhetünk el. Július végén a kertészek különféle műtrágyákat alkalmaznak. A leggyakrabban használt műtrágyák közé tartoznak a szerves és szervetlen műtrágyák, ezeket is érdemes beszerezni, illetve alkalmazni a bőséges termés érdekében.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet