Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mindannyian egy kényelmes és mégis összkomfortos lakásra vágyunk, olyanra, ahol jól érezzük magunkat, és összességében harmónia jellemzi a teret.

Nem muszáj lakberendezőt keresnünk ahhoz, hogy kialakíthassuk a számunkra tökéletes lakást, inkább próbáljuk ki az alábbi ötleteket.

1. Egy jól átlátható terv

Mielőtt nekifognál a nagy átalakításnak, érdemes előre megtervezni, lerajzolni, hogy mi hová kerülne, így valamennyire átláthatóvá válik az egész. Keress interneten egy egyszerűbb lakberendező programot, és fogj neki te magad a nagy lakberendezésnek. Végezz pontos méréseket, hogy lásd, hogyan férnek el a bútorok.

2. Minőségi bútorok

Ne spórolj a bútorokon, egyszer kell okosan befektetned egy stílusos bútorba, és az akkor évtizedekig is kiszolgál. Óvakodj a túl színes és harsány kárpittól, inkább valami semlegesebb színt válassz. Hiába, hogy most a nagy virágmintás kanapé a divat, ha nem akarod kidobni jövőben, amikor a letisztult egyszínű lesz a menő, akkor inkább válassz egy arany középutat.

3. Minőségi konyhai és fürdőszobai felszerelés

Ez is olyan dolog, amin nem érdemes spórolni. Ne vásárolj olyan csapot, csöveket, kagylót, ami hamar csorog, eldugul, megrozsdásodik, elszakad. A fürdő tényleg egy olyan hely, ahová érdemes befektetni, hogy minél időtállóbb legyen.

4. Megfelelő világítás

A világítás legyen személyre szabott, itt is mindig az legyen az elsődleges szempont, hogy érzed jól magad. Van, aki az erős, vakító fényt szereti, míg más inkább a több kicsi, kellemes hangulatú lámpát részesíti előnybe a lakásában. Próbáld ki, hogy hogy érzed magad a legjobban, és dönts aszerint.

5. Növények

A szobanövények mindig fokozzák a hangulatot, sokkal meghittebb és biztonságosabb egy olyan lakás, ahol sok a zöld növény. Arról nem is beszélve, hogy a levegő is egészségesebbé válik.

6. Haszontalan dolgok

Szabadulj meg a felesleges dolgoktól, semmiképp ne halmozz a lakásodba olyan dolgokat, amiknek semmi hasznuk. A káosz, a rendezetlenség semmiképp nem tesz jót a hangulatnak, biztosan nem fogod jól érezni egy olyan lakásban magad, ahol sok felesleges dolog van.

7. Egyedi lakás

A cél az, hogy ne mások ízlése szerint akard berendezni az otthonod, hanem legyen egyedi, és érezd jól magad benne. Ne azért akarj ilyen vagy olyan konyhabútort, mert a szomszédnak is olyan van, hanem azért, mert kényelmes, praktikus és jól is néz ki, a te egyéniségedet tükrözi.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!