KezdőlapHobbyAz állatorvos szerint soha ne vásárolj a kutyádnak teniszlabdát – komoly bajt...

Az állatorvos szerint soha ne vásárolj a kutyádnak teniszlabdát – komoly bajt okozhat!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Minden kutyának van legalább egy teniszlabdája, amely után vidáman rohangál a kertben, parkban, sétáltatás közben. Az állatorvos azonban szigorúan figyelmezteti a kutyatulajdonosokat, hogy teniszlabdát vásároljanak a házi kedvencüknek.

A gazdik szerint a teniszlabda az egyik legszórakoztatóbb játszóeszköz, ugyanis bármikor eldobjuk, a kutya boldogan lohol vissza hozzánk vele.

Hunter Finn, az Egyesült Államok Texas államában élő állatorvos rendszeresen oszt meg kisállattartással kapcsolatos tanácsokat a TikTokon, 2,1 milliós követő táborával.

Most arra figyelmeztetett, hogy a jövőben egészségügyi problémákhoz vezethet, ha a kutyánknak teniszlabdát vásárolunk.

“Gondold meg kétszer is, mielőtt a kutyádnak teniszlabdát vennél játszóeszközül. A labda érdes külseje olyan, mint egy csiszolópapír, idővel komoly károkat okoz a kutya szájában” – mondta Hunter Finn.

“Nyállal, kosszal és homokkal keveredve pedig még durvább lesz a felülete. Mivel többször megfordul a kutya szájában ez a gócfészek, a fogai is romlásnak indulhatnak. Az is megtörténik, hogy a károsodott fogakat el kell távolítani. A teniszlabda helyett ajánlott egy simább felületű, puhább labdát választani” – mondta a szakértő.@dr.hunterfinn #greenscreen #drfinn #petmethod #petmethodveterinary ♬ i walk this earth all by myself – Ekkstacy

A videót több, mint 200 ezren nézték meg, és sok kutyatulajdonos egyetértett a szakemberrel.

“Néhány éve, amikor meghallottam, milyen károkat okoz a teniszlabda azonnal leszoktunk róla. Nem volt könnyű, de megérte” – írta az egyik hozzászóló.

“Lehetséges, hogy egészségtelen, de nem fogom megfosztani a kedvenc játékától, össze is törne a szíve” – írta egy másik kommentelő.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet